Головна Новини Бізнес економіка Названо причини погіршення прогнозу рейтингу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо причини погіршення прогнозу рейтингу України

Згідно з очікуваннями, зменшиться відсоток підвищеної інфляції

5 лютого 2022, 19:35
Поділіться публікацією:

Міжнародним рейтинговим агентством Fitch погіршено прогноз рейтингу України. Як зазначає Перший діловий канал, причиною назвали прогноз більш довшого періоду напруги з Російською Федерацією, також, більший ризик конфлікту з РФ. Крім того, обмежені умови фінансування, відтік капіталу, а також ослаблення міжнародних резервів.

Названо причини погіршення прогнозу рейтингу України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch - фото із відкритих джерел

У підсумку – прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті України знижено з "позитивного" до "стабільного", а також підтверджено рейтинг нашої країни на рівні "B".

При цьому, як кажуть, прогноз "стабільний" частково відображає базовий сценарій, за яким повномасштабної війни з РФ вдасться уникнути.

Водночас, надійна структура макрополітики країни, зміцнення фіскальних та валютних резервів поточного року допоможуть пом’якшити наслідки, очікують в агентстві.

Примітно, що прогноз експертів Fitch щодо зростання ВВП наступний: на рівні 2,9% цьогоріч проти 3,0% торік; очікують прискорення зростання ВВП до 3,5% у 2023-му. А от інфляція має залишитися підвищеною на рівні близько 10% на початку 2022-го, 7,9% – під кінець року, 5,3% – на кінець 2023-го, згідно з очікуваннями агенції.

Зазначимо, що за рішенням Національного банку, встановлено облікову ставку на рівні 10%, незважаючи на заяви за день до того підвищити її до 11%.

Також, як зазначають експерти, в Україні ставки ОВДП піднімуться до 15-16% на тлі паніки через Росію.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідали про те, що Кабмін розширив перелік осіб, які можуть купити ліки за "ковідну тисячу". Крім того, портал згадував про помилкову заяву редакції агенства Bloomberg.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини