Головна Новини Бізнес економіка НБУ звинувачують у бездіяльності щодо проблем банку "Альянс"
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ звинувачують у бездіяльності щодо проблем банку "Альянс"

Європейський журналіст вимагає від НБУ більшої прозорості у справах банку "Альянс"

31 липня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

Гері Картрайт, відомий журналіст і редактор європейського видання EU Today, звернувся з відкритим листом до голови Національного банку України (НБУ) Андрія Пишного. Картрайт звинувачує український регулятор у недостатній прозорості й реакції на порушення банку "Альянс". Зокрема, журналіст звертає увагу на регулярні порушення банку, включно з невиплатою гарантій та відмиванням грошей. Про це повідомляє видання “Гордон”. 

НБУ звинувачують у бездіяльності щодо проблем банку "Альянс"

Журналіст звинувачує НБУ в "олігархічному" захисті банку "Альянс

В листі журналіст наголошує, що "Альянс" має зв'язки з українськими олігархами та колишніми керівниками НБУ, що може впливати на його діяльність. Він також зазначає, що банк отримав значні кредити від НБУ під час війни, що викликає питання про справедливість та прозорість таких рішень.

НБУ звинувачують у бездіяльності щодо проблем банку ”Альянс” - фото 2

“Окрім того, унаслідок перевірки НБУ в січні 2023 року стало відомо, що "банк бере надмірні кредитні ризики, які перевищують нормативні ліміти, встановлені регулятором. Такий висновок, безумовно, був би підставою для ухвалення санкцій щодо банківської установи в Європейському союзі. Відсутність оцінки й заходів із боку Національного банку України щодо такої діяльності є, по суті, незрозумілою для європейського спостерігача і, на нашу думку, її можна сприйняти як досить серйозний симптом", — ідеться в листі.

Картрайт ставить кілька питань до НБУ, зокрема про те, які заходи було вжито після перевірок діяльності "Альянсу" і як НБУ контролює, щоб банк дотримувався банківських правил. Він закликає НБУ діяти, щоб захистити інтереси держави та підприємств, які могли постраждати від діяльності банку.

На завершення свого листа журналіст наголошує на важливості вирішення інституційних проблем в Україні, особливо в контексті майбутньої відбудови країни. Він закликає НБУ до більшої прозорості та підзвітності, щоб забезпечити довіру до банківського сектору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини