Головна Новини Бізнес економіка Не до подорожей: витрати українців на туристичні поїздки значно впали
commentss НОВИНИ Всі новини

Не до подорожей: витрати українців на туристичні поїздки значно впали

У порівнянні з минулим роком, стаття витрат на туризм в Україні помітно впав

30 вересня 2020, 22:02
Поділіться публікацією:

У 2020 році українці значно рідше стали виїжджати за кордон з метою курортного туризму, якщо порівнювати з даними за 2019 рік. Про це повідомляє видання Lenta.ru посилаючись на дані Нацбанку.

Не до подорожей: витрати українців на туристичні поїздки значно впали

Так, відповідно до джерела, їмпорт послуг за статтею Подорожі за квітень-червень знизився в 4,1 рази в порівнянні з тим же періодом 2019 року, до $ 544 млн.

При цьому кількість закордонних поїздок громадян за звітний період впала до 670 тис. В порівнянні з 7 млн 582 тис. у квітні-червні 2019 року.

У II кварталі поточного року число поїздок іноземців в Україну впало до 183 тис. В порівнянні з 3 млн 538 тис. за той же період 2019 року. Витрати іноземних туристів скоротилися з $ 419 млн до $ 16 млн.

Безсумнівно, на ситуацію вплинула світова пандемія і криза, але також йдеться і про матеріальне становище багатьох громадян.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв експертну позицію по туристичній галузі в Україні.

"Сектор туризму досить різноманітний і представлений туристичними операторами, турагентствами, екскурсоводами, готелями та іншими типами розміщення, туристичними інформаційними центрами, транспортними компаніями і т.д. Відповідно рівень завдань, відповідальності і проблем у цих типів підприємців абсолютно різний. Але якщо спробувати узагальнити, то можна відзначити позначити загальну проблематику ", — розповів Іван Ліптуга президент Національної туристичної організації України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини