Не менше 109 гривень: в Україні підвищилася ціна на популярний напій

Розмір мінімальних роздрібних цін на деякі види алкогольних напоїв змінився

Кабінет міністрів встановив новий розмір мінімальних роздрібних цін на деякі види алкогольних напоїв. По закінченню 10 днів після публікації постанови вона набирає чинності. Отже, з 26 січня 2021 року. Про це повідомила прес-служба Державної податкової служби.

Ігристі вина і газовані тепер обійдуться українцям в 109 гривень мінімум. Вермути та інші натуральні напої будуть тепер коштувати від 49 гривень (мінімальна роздрібна ціна).

Додамо, Кабінет міністрів 13 січня підняв мінімальну ціну на ігристі вина, які виробляються в Україні. А саме - на 20 гривень.

Раніше Кабінет міністрів підвищував вартість алкогольних напоїв в 2018. Виходить, що за 2019-20 роки ціни на спиртне в Україні практично не змінювалися. Згідно з даними Держстату, ціна за 1 літр українського вина - 66,3 гривень.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні різко зросла ціна на ще один продукт. В Асоціації українських імпортерів риби і морепродуктів повідомили про різке подорожчання червоної ікри. Так, ціна на продукт підвищилася на 20%. Про це заявив генеральний директор Асоціації Дмитро Загуменний.
Також ми писали, в Україні значно подорожчає м'ясо. Директор Асоціації "М'ясний галузі" Микола Бабенко розповів про подорожчання свинини в 2021 році. За словами експерта, середня ціна в 2021 році на цей вид м'яса складе 47,5 грн / кг. За його словами, на ринку зможуть втриматися фермери, собівартість свиней яких буде 35 грн / кг.
Микола Бабенко вважає, що в перші три місяці нового року ціни на свиней будуть коливатися в межах 30-35 грн / кг, а вже з другого кварталу почнеться підвищення до 40-45 грн / кг.