Головна Новини Бізнес економіка Незабаром в Україні буде важкувато з річковою рибою
commentss НОВИНИ Всі новини

Незабаром в Україні буде важкувато з річковою рибою

Причиною такої кризи є дві причини

5 лютого 2022, 21:15
Поділіться публікацією:

В Україні назріває дефіцит річкової риби. Як повідомляє "Бізнес Юа" у порівнянні з 2013 роком її населення скоротилося на 70%. За прогнозами, якщо не вжити термінових заходів, вже у 2024 році доведеться її купувати за кордоном. Вихід із ситуації — посилене фінансування селекції.

Незабаром в Україні буде важкувато з річковою рибою

Річкова риба - фото з відкритих джерел

Так, вважає директор Інституту рибного господарства Ігор Грициняк, повідомляє пресслужба Академії аграрних наук. За його словами, причинами скорочення чисельності популяції річкової риби в Україні є 2 фактори:

природні;

антропогенні (тобто вплив людини та її діяльності).

"У порівнянні з 2013 роком популяція річкової риби знизилася на 70%. За таких темпів до 2024 року Україна змушена буде перейти на закупівлю її за кордоном", — наголосив Грициняк.

Який вихід із ситуації

Грициняк стверджує: Україна має можливість не допустити занепаду галузі. Для цього держава має підтримувати програми селекції та відтворення риби.

"Має зберігатися матковий матеріал – принаймні подвійний-потрійний запас. Крім того, цей матеріал потрібно постійно оновлювати. Слід враховувати, що за 6-8 років продуктивність гнізда падає. Тому селекційна програма в державі має бути безперервною. Якщо ми її перервемо хоча б на рік, нашу рибну галузь відкине на 7-8 років назад", – пояснив він.

При цьому Грициняк наголосив: в Україні є всі необхідні ресурси, щоб не лише повністю постачати себе річковою рибою, а й експортувати її.

"Власної популяції Україні цілком достатньо. До того ж ми здатні збільшити її у рази й експортувати", — наголосив директор Інституту рибного господарства.

Інформаційний портал повідомляв, що ворони у Швеції навчилися збирати викинуті недопалки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

5 лютого 2022, 22:09

С приходом к власти паршивой жидовни, а именно пидорошенко и зеленой сопли на украине все уничтожается.

Правдоруб

5 лютого 2022, 21:56

1. Запретить промышленный вылов рыбы на 5 лет. 2. экология водных ресурсов - очень много гибнет рыбы от загрязнения особенно Днепра.


Новини