Головна Новини Бізнес економіка Незважаючи на дефіцит держбюджету, Кабміл виділив 110 млн грн на комплекс посольства в Туреччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Незважаючи на дефіцит держбюджету, Кабміл виділив 110 млн грн на комплекс посольства в Туреччині

Гроші необхідні для того, щоб добудувати комплекс посольства України в Туреччині

12 вересня 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів надав Міністерству закордонних справ 110 033 тис. грн із резервного фонду держбюджету в рамках програми "Функціонування іноземних дипломатичних установ України та розширення мережі власності України для потреб цих установ".

Незважаючи на дефіцит держбюджету, Кабміл виділив 110 млн грн на комплекс посольства в Туреччині

Прапор Туреччини

Про це свідчить розпорядження уряду №793 від 7 вересня.

Згідно з документом, кошти необхідні для забезпечення завершення будівництва комплексу посольства України в Турецькій Республіці, розпочатого згідно з розпорядженням від 2021 року.

Раніше в інтерв'ю "Коментарям" керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій розповів , що за оцінками уряду, щомісячні видатки бюджету (включаючи виплати за боргами) перевищують свої доходи бюджету приблизно на 5 млрд доларів.

З початку війни до початку осені ми отримали 17,4 млрд доларів грантів та кредитів від міжнародних донорів. Але цього вистачає, щоб покрити 55% потреб у додатковому фінансуванні держбюджету. Відсутнє фінансування покривається емісією гривні НБУ шляхом викупу військових облігацій. Україна розраховує на нову програму МВФ. Крім того, Фонд може надати Україні та країнам, які постраждали через зростання цін на продовольство через війну, екстрену допомогу.

Як відомо, нещодавно президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підтримав звинувачення президента росії володимира путіна про те, що українське зерно після розблокування портів експортується не до найбідніших країн, а до Європи, тобто до розвинених країн. Хоча, наголосив він, в основі ідеї формування "зернового коридору" лежить тема підтримки найбідніших країн на тлі продовольчої кризи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини