Головна Новини Бізнес економіка Німеччина виділила Україні 250 млн євро: на що витратять гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина виділила Україні 250 млн євро: на що витратять гроші

З 250 млн євро безоплатно Україні дали 40 млн євро

17 грудня 2020, 15:27
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 грудня, між Кабміном України і Урядом Німеччини було підписано угоду про фінансове співробітництво. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Німеччина виділила Україні 250 млн євро: на що витратять гроші

ФОТО: mof.gov.ua

В рамках підписаної угоди передбачено надання кредиту на пільгових умовах. Сума склала 214,6 млн євро. Ці гроші підуть на реалізацію інвестиційних проєктів. У цей список входить:

- реконструкція комунальної інфраструктури в регіонах;

- підтримка малого і середнього бізнесу;

- модернізація підстанцій;

- енергоефективні заходи в школах та дитячих садках.

Крім того, ще 40 млн євро було виділено безоплатно, у формі грантів. З цих грошей понад 30 млн буде виділено на покращення системи професійної освіти, а також посилення місцевого самоврядування в Україні.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що завдяки підписанню угоди між Україною і Німеччиною, підготовка до проєктів і їх реалізація буде значно прискорені. Спільна активна робота над угодою між двома країнами велася близько 10 місяців в онлайн-форматі через пандемію.

Марченко заявив, що команда Міністерства фінансів України не зменшить темп і під час підготовки угоди до ратифікації Верховною Радою України. А сьогоднішнє підписання угоди це тільки перший крок в спільній роботі.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що експерт розповів, які фактори вплинуть на коливання курсу долара до гривні, а також про те, що Україна підписала 3 кредитні угоди між Урядом України та Європейським інвестиційним банком на загальну суму в 640 млн євро.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини