Головна Новини Бізнес економіка Німеччина виділить 900 тисяч євро українським аграріям: хто отримає допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина виділить 900 тисяч євро українським аграріям: хто отримає допомогу

Німеччина допоможе аграріям Одещини та Херсонщини

сьогодні, 19:58
Поділіться публікацією:

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль провів важливі переговори з Федеральним міністром сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром у рамках міжнародної конференції "Хліб миру 2024". Основними темами зустрічі стали підтримка аграрного сектору України та протидія російським атакам на сільське господарство. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. 

Німеччина виділить 900 тисяч євро українським аграріям: хто отримає допомогу

Німеччина допоможе аграріям. Фото: minagro.gov.ua

Коваль підкреслив важливість німецької підтримки в євроінтеграційних процесах України, а також у розвитку меліорації та зрошування. Він також наголосив на потенціалі для створення спільних продуктів з доданою вартістю в партнерстві з німецькими компаніями.

Крім того, під час зустрічі було обговорено питання українського аграрного експорту та боротьбу з російською дезінформацією. Коваль зазначив, що російська пропаганда неправдиво звинувачує Україну у зниженні цін на пшеницю в Німеччині, хоча українська пшениця становить лише 1,8% від загального обсягу імпорту ФРН.

Джем Оздемір озвучив пакет підтримки для аграріїв, який включає виділення 900 тис. євро у вигляді ваучерів для 1625 сільських господарств Одеської та Херсонської областей. Ці кошти будуть спрямовані на придбання насіння та сільськогосподарських матеріалів для весняної посівної кампанії.

Оздемір підкреслив, що аграрний сектор є основою української економіки, яка потерпає від постійних російських атак. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, щоб вона могла експортувати свою сільськогосподарську продукцію та зміцнювати свій суверенітет.

Нагадаємо, у вересні українським аграріям було нараховано 25% компенсації за придбану в серпні сільгосптехніку та обладнання вітчизняного виробництва, що в сумі становить 98,5 мільйона гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини