Головна Новини Бізнес економіка Нобелівську премію з економіки отримали американські економісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Нобелівську премію з економіки отримали американські економісти

Нобелівську премію з економіки вручають з 1969-го року

12 жовтня 2020, 15:15
Поділіться публікацією:

Американські економісти Пол Мілгром і Роберт Вілсон були вшановані Нобелівською премією з економіки 2020-го рокиу за внесок в теорію аукціонів, повідомила в понеділок Шведська королівська академія наук. Про це пише CNN.

Нобелівську премію з економіки отримали американські економісти

Мілгром і Вілсон є професорами Стенфордського університету в Каліфорнії, США. Вони отримали визнання завдяки теоретичним відкриттям, які поліпшили роботу аукціонів. За даними шведської Королівської Академії наук, вони також розробили аукціонні формати для товарів та послуг, які важко продати традиційним способом, наприклад для радіочастот.

У заяві голови комітету з присудження премії Петера Фредрікссона сказано, що лауреати цього року в області економічних наук починали з фундаментальної теорії, а потім використовували свої результати в практичних додатках, які поширилися по всьому світу. Їх відкриття приносять величезну користь суспільству.

Згідно з даними шведської Королівської Академії наук, економісти винайшли нові формати для проведення аукціонів з продажу багатьох взаємопов'язаних об'єктів від імені продавця, мотивованого тим, що він робить добро для суспільства, а не просто домагається максимально можливої ціни.

У 1994 році влада США вперше використала один зі своїх форматів для продажу смуг радіочастотного спектра. Це сприяло тому, що платники податків отримували вигоду від продажу радіочастот, що належать уряду, але мають величезну цінність для операторів мобільного зв'язку.

Премія з економіки офіційно відома як премія Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences. Вона була заснована Центральним Банком Швеції та вручається з 1969 року в пам'ять про промисловця Альфреда Нобеля.

Мілгром і Вілсон поділять призовий фонд в розмірі 1,1 млн дол.

У 2019 премія з економіки була присуджена Абхіджіту Банерджі, Естер Дюфло і Майклу Кремера за їх роботу по скороченню глобальної бідності.

Нагадаємо, в цьому році Нобелівська премія з хімії була присуджена Еммануель Шарпантьє і Дженніфер А. Дудна в середу. Вони відкрили інструмент редагування генів CRISPR / Cas9 для переписування коду життя.

У вівторок Нобелівська премія з фізики була присуджена Роджеру Пенроузу, Рейнхард Генцель і Андреа Гезу за їх відкриття в області чорних дірок.

Нобелівська премія з медицини була присуджена Харві Дж. Альтера, Майклу Хоутон і Чарльзу М. Райсу в минулий понеділок за відкриття вірусу гепатиту С, яке призвело до розробки тестів і методів лікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини