Головна Новини Бізнес економіка Новий рекорд: ціна на газ в Європі різко зросла
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рекорд: ціна на газ в Європі різко зросла

Ціна на газ у Європі зупинились на позначці 2100 доларів за тисячу кубометрів

21 грудня 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

В європейських країнах знову дорожчає голубе паливо. Станом на 21 грудня цінники зупинились на позначці 2100 доларів за  тисячу кубометрів. Це — ціновий рекорд. Про це інформує споживачів Лондонська біржа ICE.

Новий рекорд: ціна на газ в Європі різко зросла

Газ у Європі знову подорожчав (фото з відкритих джерел)

Разом з тим, на 16:30 за київським часом цінники на нафту зупинились на позначці  2120 доларів за тисячу кубометрів. Таке зростання на 23,5%  є вищим  розрахункової  ціни  попереднього дня.

Важливо, що сьогодні вперше рекордно здорожчало голубе паливо. Воно в ціновому еквіваленті перевищило встановлену рекордну позначку у 2000 доларів.

Голубе паливо підіймає свою вартість з тої причини, що на європейський континент прийшов сильний холод. Зокрема, в грудні середня температура прогнозується на 2 градуси нижчою, як була  минулого року. В цей час  російський "Газпром"  не погодився робити вівторкове замовлення на транзит  голубого палива трубопроводом "Ямал — Європа", і тепер газогін працює в реверсному режимі — із заходу на схід.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  "Газпром" через Україну прокачав мінімальну кількість газуОбсяг транзиту російського голубого палива, яке прокачується  українською територією до держав Євросоюзу, цього року склав 145 млрд м3. Це найменша кількість голубого палива, яка прокачана за останніх 6 років.  В повідомленні він стверджує, що посадовці "Газпрому" рапортують  про  те, що прокачка  через нашу країну  у 2021 році  становить 40 млрд м3. Це на 30% менше ніж у 2020 році та 45%  зменшений обсяг,  ніж у 2019 році. Обсяг голубого палива, яке поставив російський "Газпромом"  до країн Євроспільноти складає майже 145 млрд м3. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини