Головна Новини Бізнес економіка Оборонні закупівлі хочуть зробити частково публічними: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Оборонні закупівлі хочуть зробити частково публічними: деталі

Міністр оборони Олексій Резніков анонсував Military Prozorro.

5 лютого 2023, 21:51
Поділіться публікацією:

Після скандалу з оборонними закупівлями у профільному міністерстві дискутується ідея оприлюднення даних щодо контракту до його укладення. Зокрема, мова про таку інформацію, як обсяг, суму контракту, але без даних щодо юридичної адреси або місця знаходження. Як пишуть “Коментарі”, про це він заявив міністр оборони Олексій Резніков під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Оборонні закупівлі хочуть зробити частково публічними: деталі

Олексій Резніков. Фото: Микола Мирний / Центр прав человека ZMINA


За його словами, заяві передували зустрічі у прем'єр-міністра, за участі віцепрем'єр-міністра, міністра економіки України Юлії Свириденко. Резніков розповів, що попросив Свириденко залучити розробників  Prozorro і створити аналогічний майданчик для оборонних закупівель Military Prozorro. 


Окрім того, міністр оборони зазначив, що закупівлі харчів для військовослужбовців можуть зробити сезонними на коротші терміни.

За його словами, спільно з народними депутатами обговорюється можливість перегляду законодавства, яке дозволить зробити це. 

Олексій Резніков також наголосив, що у військових не було нарікань на харчування у минулому році. Разом з тим завдяки демонополізації цього ринку понад два десятки компаній забезпечили безперебійне харчування ЗСУ.


Ми раніше писали, що Резніков також заявив, що повномасштабного вторгнення загарбників РФ до України можна було уникнути. Але, щоб запобігти цьому, західні країни повинні були б подбати про кілька особливих рішень. Зокрема, якби зупинили "Північний потік-2", якби припинили доступ до системи SWIFT, якби заборонили входження російських кораблів у міжнародні порти, якби перестала Європа купувати їхній газ, що все одно зробили в результаті, якби почали блокувати російські активи олігархів — цієї війни можна було б уникнути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ffffd

6 лютого 2023, 02:24

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини