Головна Новини Бізнес економіка ОПЕК і Росія прийшли до нової угоди по нафті
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЕК і Росія прийшли до нової угоди по нафті

Саудівська Аравія, Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися почати попереднє збільшення видобутку нафти в наступному місяці, попри те, що пандемія коронавірусу продовжує затьмарювати перспективи попиту

5 грудня 2020, 04:03
Поділіться публікацією:

Організація країн-експортерів нафти заявила, що існуючі обмеження видобутку будуть трохи ослаблені з 1 січня членами альянсу ОПЕК. Повідомляється, що нафтовидобувні країни планують наростити видобуток на 0,5 млн барелів на добу. Про це пише CNN.

ОПЕК і Росія прийшли до нової угоди по нафті

ОПЕК

Трейдери очікували, що альянс між ОПЕК і іншими великими виробниками погодиться продовжити існуючі скорочення на три місяці. Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 27% в листопаді — до найвищого рівня з березня, чому сприяли розробки вакцини проти коронавірусу.

Спочатку планувалося, що ОПЕК та її союзники, включно з Росією і Мексикою, зберуться у вівторок, але зустріч відклали, оскільки члени ОПЕК зустрілися в приватному порядку, щоб домовитися про те, що робити далі.

Альянс виробників нафти скоротив видобуток в травні та червні на 9,7 млн барелів на день, що складає близько 10% світового виробництва, після того як локдауни по всьому світу придушили попит і відправили ціну на нафту марки Brent нижче 20 доларів за барель у квітні. Ці обмеження були ослаблені в серпні, і група планувала збільшити поставки ще на 2 мільйони барелів на день з січня.

Але друга хвиля блокувань в деяких частинах Європи і США завдала нового удару по попиту, знову збивши ціни на нафту і спонукавши виробників і Міжнародне енергетичне агентство скоротити прогнози попиту на цей рік і початок 2021 року.

Багатообіцяючі новини про розробку кількох вакцин призвели до зростання цін на нафту в останні тижні, оскільки трейдери зробили ставку на те, що вакцина підстьобне економічну активність і спонукає повернутися до подорожей. Збільшення попиту на нафту в Азії та ослаблення політичної невизначеності в Сполучених Штатах також допомогли підвищити настрої.

Але в короткостроковій перспективі ситуація залишається принципово несприятливою для цін на нафту, враховуючи існуючий надлишок пропозиції та слабкий світовий попит. Ціни залишаться на поточному рівні до тих пір, поки літаки, поїзди та автомобілі не почнуть курсувати знову з більшою частотою, підсумував головний стратег з глобальних ринків Axi Стівен Іннес.

Раніше "Коментарі" писали, що світовий ринок нафти стабілізувався.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини