Головна Новини Бізнес економіка Від переходу на віддалену роботу постраждає безліч фірм, що залежать від "білих комірців" - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Від переходу на віддалену роботу постраждає безліч фірм, що залежать від "білих комірців" - експерти

Через фінансові збитки під час карантину був проданий класичний виробник одягу Brooks Brothers, Starbucks зазнає збитків через те, що ранкові покупці тепер сидять вдома, а не ходять в кав'ярні перед приходом до офісу

3 вересня 2020, 00:32
Поділіться публікацією:

Повний перехід на дистанційну роботу може стати економічною проблемою для 90% міст Америки. Про це пише журналіст сайту The Marker Стів Левін.

Від переходу на віддалену роботу постраждає безліч фірм, що залежать від "білих комірців" - експерти

Фото з відкритих джерел

Журналіст підкреслює, довгі місяці пандемії призвели до розорення сімейних підприємств, великих мереж, барів і ресторанів в США. Втрата офісних співробітників також стала великою проблемой, адже навколо них створювалася компактна економіка, орієнтована на офіси: працівники були джерелом доходу для аптек, спортзалів, хімчисток, флористів, кав'ярень, виробників офісної техніки, готелів і авіакомпаній.

На даний момент, компанії в США відкладають або скасовують плани по відкриттю офісів на найближчі кілька місяців. З цієї причини ділові квартали пустують, і бізнес, орієнтований на обслуговування офісів і співробітників, виявляється в паралізованому стані.

Економіст Массачусетського технологічного інституту Девід Автор вважає, що ряди безробітних поповнять ті, хто "годує, одягає, перевозить, розважає і вкриває людей, поки вони знаходяться поза домом". Так, через збитки під час карантину був проданий класичний виробник одягу Brooks Brothers, Starbucks зазнає збитків через те, що ранкові покупці тепер сидять вдома, а не ходять в кав'ярні перед приходом в офіс. Авіакомпанії, через відсутність ділових поїздок, також несуть величезні втрати.

При цьому, пише The Marker, повернення до ділових зустрічей і відновлення попиту не очікується в найближчі 2-3 роки.

У статті звертається увага, що також готелі і розважальні заклади зазнають збитків, скорочують співробітників і готуються до банкрутства. Виручка виробників офісного приладдя впала на третину. Впали продажі у постачальників офісних і шкільних обідів, виробників канцелярських товарів.

"Проблема настільки велика, що ставить під загрозу економіку міст — пандемія і перехід на віддалену роботу можуть принести економічний і культурний занепад", - вважає економіст Девід Автор.

Тим не менш, це не кінець світу, вважає професор економіки Університету Карнегі Лі Бранштеттер. На його думку, переїзд високооплачуваних фахівців в менш дорогі місця дозволить зняти перевантаженість і знизити орендну плату за офіси і житло в "зоряних" містах, а бари та хімчистки, що розорилися, заміняться іншими нішами — більш придатними і приземленими.

"Багато підприємств, можливо, не виживуть, але попит на обслуговування залишиться", - заявляє Бранштеттер.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що глава українського уряду назвав причини, які допомагають відновлюватися українській економіці в умовах коронакризи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини