Головна Новини Бізнес економіка Падіння світових цін на сталь коригує попит на сировину в Україні: експерт розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Падіння світових цін на сталь коригує попит на сировину в Україні: експерт розкрив деталі

Наразі уповільнюється попит на металургійну сировину, в тому числі й металобрухт, - Олексій Кущ

9 травня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Падіння світових цін на металопрокат упродовж останніх тижнів коригує попит на металургійну сировину в України в бік зниження. Як інформує портал "Коментарі", таку думку висловив економіст Олексій Кущ.

Падіння світових цін на сталь коригує попит на сировину в Україні: експерт розкрив деталі

Металургія в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Починаючи із кінця квітня на світових ринках спостерігається значне зниження цін на сталь. По різноманітним позиціям металопрокат дешевшав на $30-50/т. При цьому подальші очікування – переважно негативні", — сказав експерт.

За його словами, цілком природньо, що уповільнюється і попит на сировину разом із цінами на неї. Економіки різних країн світу страждають від цього, адже металурги вимушені підлаштовувати свої виробничі програми під нові реалії зниженого попиту та цін. Це стосується і металобрухту. 

Олексій Кущ зазначає, що за його попередньою інформацією, у квітні експорт українського брухту виявився співставним за обсягами із березнем. Падіння цін на брухт "підрізало" експортерам сировини маржу прибутку, плюс митники стали більш прискіпливі до зовнішніх поставок через чергу скандалів".

Економіст наголошує, що в Україні все ще зберігається високий рівень закупівельних цін на металобрухт. Однак зниження котирувань неминуче, тому спекулянти, які раніше притримували брухт аби отримати більш високу ціну, зараз готові віддавати сировину з меншим зиском. 

"Проте металурги вже націлились на зниження. Крім того, існує висока вірогідність повернення обмежень на споживання електроенергії, починаючи із середини травня. Це не дозволяє українським металургами будувати довгострокові плані при використанні дорого брухту", — підкреслив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - День Європи замість Дня перемоги: про що говорить такий розворот – як поставляться українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини