Головна Новини Бізнес економіка Перехід економіки на "воєнні рейки": Шмигаль розповів, що зміниться в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Перехід економіки на "воєнні рейки": Шмигаль розповів, що зміниться в Україні

Понад 150 тисяч бізнесів уже переходять на нову систему оподаткування

4 квітня 2022, 22:14
Поділіться публікацією:

Вітчизняна галузь економіки сьогодні працює на "воєнних рейках". З цієї причини  були впроваджені  важливі на сьогодні реформи та зміни. Про це у своєму відеозверненні  наголосив  очільник українського уряду Денис Шмигаль. 

Перехід економіки на "воєнні рейки": Шмигаль розповів, що зміниться в Україні

Денис Шмигаль (фото з відкритих джерел)

Посадовець  також розказав про кроки уряду, для безперебійної роботи  економіки в цей час.Вони були впроваджені  на минулому тижні, зокрема, це: 

  • 73 млрд грн направлено в резервний фонд, щоб оперативно забезпечити армію всім необхідним. Для цього скорочено витрати на Верховну раду, Кабінет міністрів та правоохоронну систему.
  •  Повністю виплачено проіндексовані пенсійні виплати за минулий місяць українським пенсіонерам. Жителі прифронтових регіонів отримали  авансом виплати за квітень. 
  • Вдало реалізована програма соціальних  виплат по 6,5 тисяч гривень всім, хто залишився без роботи. Заяви отримано  від 5 млн  українців.  Переважна частина заявників допомогу вже отримала,  всім  іншим кошти буде перераховано на днях.
  • Діє програма підтримки  для вимушених переселенців. Держава забезпечує їх житлом. Виділені  кошти підприємцям, аби вони наймали  переселенців на роботу.
  •  В додатку "Дія"  відтепер можливо  надати інформацію про втрачене в час війни  житло. Діє єдиний порядок підрахунку щодо завданих збитків, що відслідковує 15 напрямків: від майнових втрат  та інфраструктурі до втрат підприємств та в секторі економіки.
  • Розпочали весняно-польові роботи. Тепер  вони відбуваються майже у всіх вітчизняних регіонах. Насінням, добривом, паливом селяни забезпечені. Держава дала аграріям фінанси на понад 20 млрд грн. Кредити отримані під 0%.
  •  Розпочато програму закупівлі продуктових наборів, щоб  безкоштовно роздавати мешканцям прифронтових міст. Це -10 млн наборів. Все закуплено в українських  виробників.  
  •  Сформовані нові логістичні маршрути для того, щоб   відновити український  експорт.  Створена нова інфраструктура на кордоні.
  • Понад 150 тисяч представників підприємництва працюють за новою системою  оподаткування — 2% з обороту.
  • За останній тиждень досягнено нових домовленостей про підтримку  іноземних партнерів. Це сума  майже на 1 млрд доларів
  • Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шмигаль розповів, за чиї гроші будуть відбудовувати міста в Україні.
     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини