Головна Новини Бізнес економіка Перша послуга в рамках проєкту єДозвіл: спрощена подача декларації для бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша послуга в рамках проєкту єДозвіл: спрощена подача декларації для бізнесу

Проєкт єДозвіл працює як частина комплексу електронних послуг "е-Підприємець" на порталі Дія

19 вересня 2024, 17:53
Поділіться публікацією:

У межах проєкту єДозвіл для підприємців запроваджено першу послугу — подання декларації про відповідність матеріально-технічної бази вимогам охорони праці. Якщо раніше на її реєстрацію через Держпраці могло піти до п'яти днів, то тепер цей процес займає всього кілька секунд.

Перша послуга в рамках проєкту єДозвіл: спрощена подача декларації для бізнесу

Додаток "Дія". Фото з відкритих джерел

Завдяки єДозволу підприємці зекономлять робочий час, який раніше витрачали на оформлення та отримання ліцензій, висновків, декларацій та інших дозвільних документів. Ці зміни будуть корисними для доволі широкого кола підприємців. Минулого року таку декларацію подали понад 13,2 тисячі підприємців, за сім місяців цього року — майже 8 тисяч. Ми очікуємо, що такий діджитал інструмент полегшить роботу бізнесу, — зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Декларація відповідності матеріально-технічної бази стосується підприємств, які використовують важке обладнання або техніку. Раніше через помилки в заповненні документів підприємцям часто доводилося подавати їх повторно. Тепер завдяки системі єДозвіл такі помилки можна виявити і виправити під час подачі, що усуває ризик відмови.

Щоб скористатися послугою, необхідно:

  1. Авторизуватися на порталі Дія;

  2. Перейти до розділу "Послуги";

  3. Знайти та обрати послугу "е-Підприємець";

  4. Заповнити та підписати відповідну заяву для реєстрації декларації.

Нагадаємо, що рішення про запуск єДозволу уряд ухвалив 5 липня 2024 року. Першочергово планується цифровізація дев’яти найбільш популярних дозволів і ліцензій.

Нагадаємо, за підсумками 17-ї хвилі програми "Власна справа" у 2024 році, 39 ветеранів та їхні партнери отримали гранти на загальну суму 19 мільйонів гривень для відкриття або розвитку бізнесу. Загалом держава виділила 500 мільйонів гривень для підтримки учасників бойових дій та їхніх родин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини