Головна Новини Бізнес економіка Перше судно пішло на прорив російської блокади
commentss НОВИНИ Всі новини

Перше судно пішло на прорив російської блокади

Німецький контейнеровоз пішов тимчасовим коридором з Одеси, наданим українською стороною

16 серпня 2023, 19:54
Поділіться публікацією:

Німецький контейнеровоз Joseph Schulte став першим торговим судном, яке вийшло з Одеси тимчасовим коридором, відкритим Україною після виходу Росії з так званої "зернової угоди". Про це повідомляють "Коментарі".

Перше судно пішло на прорив російської блокади

Контейнеровоз Joseph Schulte вийшов з Одеси тимчасовим коридором

"Контейнеровоз Joseph Schulte (прапор Гонконг) вийшов із порту Одеса і рухається встановленим для цивільних судів тимчасовим коридором в/з чорноморських морських портів України", — написав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За його словами, Joseph Schulte перебував у порту Одеса з 23 лютого 2022 р., він вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор. На борту – понад 30 тис. тонн вантажу (2114 контейнерів), у тому числі з продовольством. Як зазначає міністр, коридор використовуватиметься для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації.

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO).

Востаннє судно виходило у рамках зернової угоди 16 липня з порту Одеса. Після зриву зернової угоди, Російська Федерація вдалася до системних повітряних атак портової інфраструктури для зупинення українського агроекспорту. У своєму усному зверненні Володимир Путін заявив про готовність замістити українське зерно російським. Як на комерційній, так і на безоплатній основі.

Внаслідок міжнародного тиску Росія заявила про готовність повернутися до зернової угоди, але за дотримання низки її умов. Серед яких — підключення до системи SWIFT "Россільгоспбанку" та допуск на міжнародний ринок російського аміаку.

Тим часом, американські журналісти розповіли про розкол у керівництві України.

Подоляк назвав три кроки, які значно прискорять поразку Росії.

А у Байдена пояснили, чому РФ продовжувати війну проти України марно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини