Головна Новини Бізнес економіка Під санкції РНБО потрапили легальні бізнесмени-мусульмани: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Під санкції РНБО потрапили легальні бізнесмени-мусульмани: подробиці

Народний депутат України Муса Магомедов обурився рішенням Ради національної безпеки та оборони та вимагає від голови держави розібратись в ситуації

27 травня 2021, 10:32
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України ввела санкції відносно понад сотні українських мусульман, які займаються легальним бізнесом й ніколи не мали проблем із законом. Про це заявив народний депутат України Муса Магомедов.

Під санкції РНБО потрапили легальні бізнесмени-мусульмани: подробиці

Муса Магомедов. Фото: obozrevatel.com

Нардеп Магомедов обурився рішенням РНБО. Він стверджує, що "разом з прямими ворогами української держави в санкційний список потрапили понад сотні мусульман, які займаються легальним бізнесом".

"Це чисто етнічний список. До нього потрапили мусульмани, які довгий час проживають в Україні й вважають її рідною країною. Це бізнесмени, які платять податки й забезпечують робочі місця в нашій країні. Це спортсмени, які захищають честь України на міжнародних змаганнях", — зазначив нардеп.

За його словами, бійці українського добровольчого батальйону ім. шейха Мансура опинилися у списку поряд з лідерами сепаратистів й кримінальними авторитетами.

"Багатьом загрожують екстрадицією з України. Я сам український мусульманин і не збираюся залишатися осторонь цього свавілля. Сподіваюся, гарант прав українського народу докладе зусиль й розбереться, хто і як сформував цей список, і він буде переглянутий", — підсумував Магомедов.

21 травня, президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО України від 14 травня 2021 року про застосування санкцій у відношенні сотень фізичних і юридичних осіб. Під максимальні санкції в Україні потрапили ватажки "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник, а також глава окупаційної адміністрації РФ в Криму Сергій Аксьонов. Загалом під санкціями опинилися 674 особи, серед яких громадяни Росії, Чечні, Грузії, Молдови, Узбекистану. До більшості з них санкції застосовані безстроково, до деяких — на три роки.

Українська влада вирішила "міцно взятися" за кримінальний світ, вважають експерти. Для порталу "Коментарі" політологи проаналізували ухвалені під час засідання РНБО України 14 травня рішення.

Нагадаємо, Зеленський також анонсував закон про боротьбу з олігархами в Україні. Очікується, що документ найближчими днями буде зареєстрований в парламенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини