Головна Новини Бізнес економіка Підвищення пенсій в Україні: хто і коли отримає виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення пенсій в Україні: хто і коли отримає виплати

Пенсії будуть збільшені у зв'язку з ростом мінімальної зарплати

30 серпня 2021, 11:39
Поділіться публікацією:

Згідно з даними Пенсійного фонду України, до кінця поточного року пенсії в країні будуть підвищувати тричі. Про це повідомляє УНІАН.

Підвищення пенсій в Україні: хто і коли отримає виплати

Підвищення пенсій в Україні - фото з відкритих джерел

З 1 жовтня 2021 року українських пенсіонерів очікують додаткові адресні виплати в розмірі 400 гривень. Доплату отримають громадяни, які досягли віку від 75 до 80 років. Тепер мінімальна пенсія для таких українців складе 2500 гривень.

З 1 грудня 2021 мінімальна пенсія збільшиться і для пенсіонерів, які досягли 65 років. В цілому вона становитиме 2600 гривень. Однак розраховувати на підвищення можуть ті пенсіонери, трудовий стаж яких 30 років — для жінок і 35 років — для чоловіків.

Зазначається, що пенсії будуть збільшені у зв'язку з ростом мінімальної зарплати з 6000 до 6500 гривень.

Крім того, починаючи з грудня, збільшиться і прожитковий мінімум в країні з 2294 до 2393 гривень. В результаті мінімальна пенсія збільшиться до 1934 гривень.

В цей же період підвищать доплати за понаднормовий стаж.

Зазначимо, що підвищення пенсійного віку — єдиний на сьогодні спосіб істотно підвищити пенсії в Україні. Ні другого, ні третього просто не дано і бути не може. Про це пише у себе відомий український політолог Кирило Сазонов, коментуючи слова міністра фінансів України Сергія Марченка про те, що на солідну пенсію за нинішньої ситуації українцям розраховувати не варто.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українців чекають приємні новини — їх пенсії можуть зрости в два рази. Все це завдяки нововведенню накопичувальної системи, завдання якої якраз і працювати, щоб пенсія суттєво зросла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини