Головна Новини Бізнес економіка Пінчук, Коломойський, Порошенко: хто з них залишився в Україні та як допомагає країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Пінчук, Коломойський, Порошенко: хто з них залишився в Україні та як допомагає країні

Військові дії країни-агресора не лише руйнують об'єкти інфраструктури, а й б'ють по бізнесу найбагатших людей України

19 березня 2022, 13:38 comments3698
Поділіться публікацією:

Бліцкрига у президента Росії Путіна в Україні не вийшло – насамперед тому, що дорогу російським окупантам перегородили ЗСУ та український народ, який кинувся відважно захищати свою землю. При цьому чимало наших співвітчизників задавалися питанням, як включилися в оборону України найбагатші люди, які заробляють дуже пристойні гроші в нашій країні, яка тепер практично щодня руйнується. Видання "Коментарі" проаналізувало, що за ці 24 дні війни було відомо про Віктора Пінчука, Ігоря Коломойського та Петра Порошенка.

Пінчук, Коломойський, Порошенко: хто з них залишився в Україні та як допомагає країні

Бізнес. Фото: з відкритих джерел

Віктор Пінчук

Останнє, чим прославився мільярдер, зять президента України Леоніда Кучми Віктор Пінчук – це своєю колонкою для The Wall Street Journal, де в матеріалі під назвою "Україні потрібно більше ніж співчуття Заходу, щоб перемогти Росію" олігарх зазначив, що ризики бездіяльності для Заходу ще більше, ніж ризики постачання літаків та зброї Україні. Бізнесмен закликав країни Заходу надати Україні літаки та більше оборонної зброї для захисту своєї території.

За інформацією низки ЗМІ, Віктор Пінчук останній раз був в Україні 23 лютого, на запрошення в Офіс президента для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, після чого за кілька годин до російського вторгнення він відлетів до Лондона, де й перебуває до сьогодні.

Про те, як Пінчук допомагає давати бій агресору в Україні, в мережі інформації практично немає. Але є дані від Forbes Україна про те, що у квітні 2021-го статки Пінчука оцінювалися у 2,5 млрд доларів. У лютому 2022 — 2,6 млрд доларів. А в березні 2022 року цей показник знизився до 1,9 млрд. доларів.

Заради правди треба сказати, що Фонд Віктора Пінчука разом із промисловою компанією "Інтерпайп" таки включився в підтримку української армії. Закуповуються засоби індивідуального захисту для військових та сил територіальної оборони. За запитом передаються їм пальне, труби, метал, бетонні блоки, плити, цвяхи, посуд, будівельні матеріали, канцтовари, термобілизна та інше.

На території підприємств Віктора Пінчука у Дніпрі, Новомосковську та Нікополі облаштували 18 тимчасових укриттів, де ховається понад 8500 осіб.

Ігор Коломойський

Про бізнесмена Ігоря Коломойського практично нічого не чути. За інформацією почесного президента "Дніпра-1" Юрія Берези, Коломойський не покинув межі України, коли розпочалася війна. Він знаходиться у Дніпрі, де нібито займається допомогою оборони країни.

Також тиждень тому інформацію про те, що Ігор Коломойський перебуває в Україні, підтвердив секретар РНБО Олексій Данілов.

Подейкують, що бізнесмен залишається в Україні під час бойових дій не так з любові до України, як, тому що він фігурує в розслідуванні американського ФБР щодо можливого виведення коштів з "ПриватБанку", а тому не залишає країну, щоб не бути екстрадованим до США. Більшість літаків, які використовували представники неформальної групи "Приват", згідно з даними публічних онлайн-радарів, на момент закриття Україною неба залишилися в аеропортах Києва та Дніпра.

Портал "Коментарі" поки що не знайшов жодної інформації про допомогу армії чи громадянам у воєнний час від бізнесмена Ігоря Коломойського. Цілком можливо, що така інформація буде оприлюднена пізніше, або ж її немає у відкритому доступі.

Щодо статків Ігоря Коломойського, то за даними Forbes Україна у квітні 2021-го воно оцінювалося у 1,8 млрд доларів, у лютому 2022 – 1,8 млрд доларів. У березні 2022 — 1,1 млрд доларів.

Петро Порошенко

П'ятий президент України, лідер фракції "Європейська Солідарність", бізнесмен Петро Порошенко з перших днів війни активно присутній у соцмережах. Він намагається проявляти свої дипломатичні здібності, практично щодня спілкуючись із західними дипломатами, ЗМІ та вимагаючи посилення санкцій проти верхівки Кремля та особисто Путіна.

На офіційній сторінці у мережі Петро Порошенко виставляє фото, підтверджуючи, що він знаходиться у Києві та всіляко допомагає місцевій теробороні.

За даними "5 каналу", Петро Порошенко займається забезпеченням підрозділів тероборони столиці та області. Зокрема, 7 березня він передав батальйону "Скіф" кулемети ВКМ "Покемон", автомати, а також рації, спорядження та теплу зимову форму. Інформації про проекти корпорації Roshen поки немає.

Петро Порошенко заявив, що він запропонував план щодо досягнення миру в Україні. Порошенко зазначив, що направив свої пропозиції і Президенту Зеленському, а також представив його західним союзникам, зокрема, Президенту ЄНП Дональду Туску.

Щодо статків Петра Порошенка, то за даними Forbes Україна статки Порошенка у квітні 2021 року оцінювалися в 1,6 млрд доларів. У лютому 2022 — 1,6 млрд доларів. А у березні 2022 – знизилося до 0,7 млрд доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Фонд Новінського та Ахметова допомагають українським біженцям та військовим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

SB

19 березня 2022, 18:49

Ж2 поцріоти, накрали грошей і зливають Україну.


Новини