Головна Новини Бізнес економіка "План Маршала": скільки коштів може надати США для підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

"План Маршала": скільки коштів може надати США для підтримки України

США для підтримки України надаватиме 1,5 млрд доларів щомісяця

16 червня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати готові дати Україні фінансову допомогу Україні для фінансування витрат уряду в рамках "Плану Маршала" у розмірі 1,5 млрд доларів кожного місяця. Про це пише Голос Америки.

"План Маршала": скільки коштів може надати США для підтримки України

Джо Байден, фото из Twitter/krymrealii

Таку заяву зробив чиновник Відділу з питань Європи та Євразії в департаменті США Дерек Гоґан. Під час виступу чиновник наголосив, що Штати дали Україні мільярд доларів для бюджету. За його словами, 1,5 мільярда доларів на місяць буде надаватися Україні протягом чотири-пять місяців. Фінансування для України — це найбільші суми для однієї з країн Європи з часів реалізації “Плану Маршалла” після Другої Світової війни.

Загальна сума фінансової допомоги Україні становить 53,6 мільярда доларів, такі рішення були ухвалені в 2022 році після початку повномасштабної війни з росією.

За словами чиновника Державного департаменту США, Штати визначили дві мети, які має це фінансування. В короткостроковому періоді кошти мають наповнити український бюджет та запобігти дефіциту; забезпечити соціальні потреби, в тому числі харчову безпеку, підтримку громадян; фінансування соцвиплат, реабілітаційної допомоги для людей, що постраждали від війни; допомога прикордонникам та правоохоронцям; фінансування розслідування воєнних злочинів росії.

В довгостроковій перспективі фіндопомога має мету підтримувати економіку України до відновленні збору надходжень, підтримати проведення демократичних реформ, стимулювати інвестування в приватний сектор; фінансування витрат на енергетичну диверсифікацію та відновлення критичної інфраструктури; безпекову та військову підтримку.

Також США долучає до підтримки України союзників і європейських партнерів.

“Наші зусилля з підтримки України, подолання наслідків цієї війни, змінили курс цього конфлікту і зміцнили відносини із партнерами та союзниками. Всупереч планам Путіна, цей конфлікт активізував європейську демократію. І не лише європейську, а й більшість країн світу. Це не було б можливим без тісної співпраці США, союзників і партнерів, в час, коли ми очолюємо глобальні зусилля, аби Росія понесла відповідальність, і щоб надати Україні критичну безпекову та економічну та гуманітарну допомогу. Вони розраховували, що війна буде швидкою і закінчиться капітуляцією України, втім український народ продемонстрував надзвичайну стійкість”, — сказав Дерек Гоґан.

Як писав портал "Коментарі", фахівці розповіли про міграційні тенденції з огляду на війну в Україні, визначили, скільки мільйонерів ще можуть виїхати з нашої країни та куди перевозять свої бізнеси та статки багатії. Про це повідомляється у звіті Henley Global Citizens Report.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини