Головна Новини Бізнес економіка Попит знижується, а ціни зростають: що відбувається на ринку свинини в Україні?
commentss НОВИНИ Всі новини

Попит знижується, а ціни зростають: що відбувається на ринку свинини в Україні?

Обсяг оптових закупівель свинини впав на 30%

13 листопада 2022, 11:33
Поділіться публікацією:

Перебої в роботі енергетичного сектору країни, що почалися в жовтні, стали однією з провідних проблем українців, з якою вони повинні звикнути жити, як мінімум, цієї зими. На жаль, відсутність стабільних постачань електроенергії призвела не лише до масових рішень українців щодо тимчасового виїзду з регіону свого проживання, а й до проблем у ціноутворенні на ринку, адже в країні налічується маса підприємств та заводів, які зазнають колосальних збитків під час несподіваного відключення світла.

Попит знижується, а ціни зростають: що відбувається на ринку свинини в Україні?

фото тематичне, з відкритих джерел

Найбільше, пишуть бізнес-видання, страждає від дефіциту електроенергії ринок свинини. Військові дії, що не вщухають, і постійні обстріли з боку РФ і без того стали причиною зниження обсягу поставок м'яса, на тлі ж нестабільної роботи енергосистеми, вартість свинини взагалі почала істотно зростати.

За статистичними даними, лише за останній місяць зайнятість забійних цехів впала майже на 30%. Це дуже змінило ситуацію на ринку, змусивши роздрібних продавців підняти ціну на тлі дефіциту свинини.

Експерти додають, що по суті ніякої нестачі свинячого м'яса немає. В Україні ще дуже багато свиней, є й спеціальні виробництва як по вибою, так і з виготовлення із свинини різних продуктів. Проблемою для оптових покупців залишається елемент несподіваного відключення електроенергії, що, в тому числі, тягне за собою неможливість зберігати велику кількість м'яса в належній температурі через відключення холодильників. Це, до речі, також виправдовує зниження попиту та замовлень на свинячі туші.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Віталій Кличко готує мешканців столиці до евакуації. Чиновник просить бути готовим до термінового виїзду з міста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини