Головна Новини Бізнес економіка Попри війну, українські аграрії розпочали експорт у 12 країн світу: що й куди
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри війну, українські аграрії розпочали експорт у 12 країн світу: що й куди

Минулий рік був плідним для України з точки зору розширення ринків збуту агропродукції.

31 січня 2023, 15:30
Поділіться публікацією:

Незважаючи на обмеження щодо візитів іноземних інспекторів до нашої країни, було погоджено 22 форми міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт продукції, яка є об‘єктом державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на повідомлення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

Попри війну, українські аграрії розпочали експорт у 12 країн світу: що й куди


Зокрема, продукція вітчизняних агровиробників минулого року вперше з‘явилася в продажу у 12 країн світу. Так, в 

Албанії — м'ясні напівфабрикати, у Грузії — равлики для споживання людиною, у Домінікані — молоко та молочні продукти, в 

Ізраїлі — декоративна прісноводна риба, живі кролі, жувальні предмети для домашніх тварин, свіжі заморожені шкіри та шкури, а також оброблені шкіри та шкури.


На ринки й у маркети Канади потрапили м’ясо птиці та продукти з нього українського виробництва, у Кенію — молоко та молочні продукти, Північну Македонію — жувальні предмети, консервовані корми для домашніх тварин, а також сирі корми для домашніх тварин для безпосередньої реалізації або побічні продукти тваринного походження для годівлі хутрових тварин. Корми для домашніх тварин також з‘явилися у Сінгапурі. Тим часом Сербія почала купувати вітчизняні інкубаційні яйця, консервовані корми та перероблені корми для домашніх тварин. 


Туреччина з 2022 року відкрила імпорт продуктів переробки тваринного білка (не для споживання людиною) та рибних продуктів з України. У Пакистан почали поставляти столові яйця.


Разом з тим до Чорногорії наші аграрії започаткували поставки напівфабрикатів, призначені для споживання людиною, а також 

м’ясні субпродукти. 


Як наголосили у відомстві, за 2022 рік збільшилась кількість підприємств – виробників продуктів тваринного походження, що мають право експорту в країни Європейського Союзу. Нині їх 432, що на 53 більше, ніж було на початок минулого року. 

Загалом за весь 2021 рік таке право отримали 23 підприємства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини