Головна Новини Бізнес економіка Попри війну в Україні, іноземна компанія збудує завод вартістю понад мільярд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри війну в Україні, іноземна компанія збудує завод вартістю понад мільярд гривень

Компанія зі Швейцарії готова інвестувати в Україну понад 1,5 млрд гривень для побудови нової фабрики, яка забезпечить 1500 робочих місць.

13 грудня 2022, 13:10 comments1697
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Швейцарська харчова компанія Nestle оголосила в 12 грудня, що інвестує 40 млн швейцарських франків (приблизно 1,5 млрд гривень) у новий завод в Україні. Компанія зважилася на цей крок, попри триваючу війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Forbes.

Попри війну в Україні, іноземна компанія збудує завод вартістю понад мільярд гривень

В Україні збудують новий завод. Фото: з відкритих джерел

Швейцарська харчова компанія Nestle одна з небагатьох, яка вирішила інвестувати в Україну, після російського вторгнення.

"Це важливий крок для Nestle, зроблений у дуже важкий для цієї країни (України) час", — сказав Алессандро Занеллі, керівник компанії у Східній Європі.

Нове підприємство буде постачати продукцію на українські та європейські ринки, а завод зможе забезпечити 1500 робочих місць. Будівництво планується в селищі Смоглів, Волинської області. Разом з підприємством у смт Торчин Nestle планує створити великий хаб для продукції в регіоні.

"Ми хочемо створити нові робочі місця та задовольнити потреби українців і всіх європейських громадян", – говорить Занеллі.

Через повномасштабне вторгнення компанія Nestle в березні припинила інвестувати в Росію. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стратегічний партнер Російської Федерації вирішив скасувати щорічну зустріч з Путіним. Таке рішення було прийнято через постійні погрози президента Росії застосувати ядерну зброю.

Також "Коментарі" писали про Рината Ахметова. Український бізнесмен розповів, як він заробив свій перший капітал. Ахметов виграв його в карти. Бізнесмен також зазначив, що він не є олігархом та допомагає Україні купуючи військові та гуманітарні товари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини