Головна Новини Бізнес економіка Посівна на окупованих територіях: ситуація жахлива
commentss НОВИНИ Всі новини

Посівна на окупованих територіях: ситуація жахлива

Окупанти говорять про успішний старт посівної, але насправді це не так

14 березня 2023, 14:07
Поділіться публікацією:

На окупованих територіях Запорізької області засіяно не більше двадцяти відсотків посівних площ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію міського голови Мелітополя Івана Федорова.

Посівна на окупованих територіях: ситуація жахлива

Посівна під окупацією під питанням

За його словами, частина полів перерита окопами і замінована, багато аграріїв виїхали з окупації, а їхня техніка викрадена. Ті ж, хто лишився, не сіють, бо не мають ресурсів: минулорічний урожай в них або відібрали, або викупили через російського окупаційного оператора "Государственый зерновой оператор" за ціною вдвічі чи втричі меншою від собівартості.

"Фактично, використано не більше 20 відсотків посівних площ. І це при тому, що фермерів погрозами змушують виводити техніку на поля, натомість обіцяючи якісь "компенсації", — пише в своєму телеграм-каналі Іван Федоров. — На окупованих територіях на полях ростуть тільки оборонні споруди та завдяки ЗСУ з’являється все більше органічних "добрив", що не встигли спакетувати і відправити на Росію". 

Тим не менше, каже Федоров, на окупованих територіях Півдня загарбники рапортують про успішний початок посівної, але це не відповідає дійсності.

Нагадаємо, що Росія схвалила чергову зернову угоди, назвавши це "жестом доброї волі". Зернова угода була продовжена на 60 днів. Що саме відбувається на зерновому фронті та чому болгарські фермери протестують проти українського зерна, "Коментарі" розбирали разом з експертами.

"Я думаю, спроба зменшити кількість днів по роботі зернового коридору викликана бажанням РФ бути постійно у переговорному процесі. Щоб війну зводити до переговорів – і натомість провалів на фронті", — стверджує, зокрема, експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини