Головна Новини Бізнес економіка Постачання вугілля з Казахстану в Україну зупинено: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання вугілля з Казахстану в Україну зупинено: у чому причина

Галущенко зазначив, що законтрактовані "Центренерго" обсяги вугілля неможливо доставити

5 січня 2022, 17:15
Поділіться публікацією:

Постачання законтрактованого вугілля з Казахстану в Україну зупинено. Терміни, коли постачання відновляться, поки що невідомі. Причиною зупинки є блокування Росією транзитного шляху. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час спілкування з представниками ЗМІ розповів міністр енергетики Герман Галущенко, пише інформагентство "УНІАН".

Постачання вугілля з Казахстану в Україну зупинено: у чому причина

Вугілля. Фото: УНІАН

За словами міністра, вугілля Казахстану в Україну більше не надходить. Все це попри те, що є чинний контракт "Центренерго", у якому чітко прописано, що протягом осінньо-зимового періоду Україна має отримати 660 тисяч тонн казахського вугілля.

Герман Галущенко зазначив, що блокує доставку вугілля з Казахстану Росія, оскільки вона є транзитною країною. На її території вугілля доставляється в Україну. Міністр зазначив, крім як через територію РФ отримати казахське вугілля Україна більше не має можливості. Компенсація нестачі вугілля відбувається внаслідок збільшення постачання морем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Банковій не стали сперечатися, що на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля. Причин ситуації, за словами заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми, дві. Перша – це всесвітня енергетична криза. Друга причина – це дії Росії, яка намагається всіма можливими способами створити в Україні енергетичну кризу, блокуючи доставку вугілля своєю територією. В Офісі президента запевняють, що Росії не вдасться створити Україні проблеми та вихід буде знайдено внаслідок збільшення доставок вугілля морським шляхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини