Прем’єр-міністр розповів, коли Україна зможе обійтися без кредитів МВФ

Шмигаль стверджує, що без співпраці з МВФ Україна поки не зможе

Міжнародний валютний фонд для України є чимось більшим, аніж просто кредитор, який надає необхідні транші. Такої думки дотримується очільник уряду Денис Шмигаль. Про це він заявив журналістам німецького видання Handelsblatt під час інтерв’ю.

Шмигаль вважає, що наразі не на часі говорити про Україну, яка розвинена настільки, що більше не потребує допомоги від МВФ чи інших кредиторів.

Нині, стверджує прем’єр-міністр, Фонд в уряді щиро цінують і за допомогу, і за консультації, які є необхідними для проведення реформ. Саме тому поки що Україна навряд чи зможе обходитися без співпраці із міжнародною організацією

"Ми щойно представили свою стратегію економічного розвитку до 2030 року. Наша мета — до того часу подвоїти валовий внутрішній продукт", — заявив Денис Шмигаль, пояснюючи стратегію подальшої роботи української економіки.

Водночас посадовець розуміє, що це дуже амбітна мета, хоча і вважає її досить реальною.

"Протягом наступних 5 років ми щорічно будемо інвестувати 15 мільярдів євро, продовжуватимемо проводити пенсійну реформу та, нарешті, що не менш важливо, лібералізуємо наш ринок капіталу", — підкреслив прем’єр-міністр.

Усі ці плани, вочевидь, уряд збирається втілювати у життя за безпосередньої допомоги МВФ. На думку Шмигаля, подібна співпраця допоможе зростанню вітчизняної економіки навіть у часи коронавірусної кризи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які умови та реальні шанси отримати черговий транш від МВФ нині має Україна. Подробиці — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому дехто із експертів вважає, що Україна здатна "вижити" і без кредитів від міжнародних організацій.