Головна Новини Бізнес економіка Прем'єр Японії спробував рибу після зливу радіоактивної води
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Японії спробував рибу після зливу радіоактивної води

Японія скидає радіоактивну воду з аварійної АЕС "Фукусіма-1", незважаючи на невдоволення японських рибалок та протидію Китаю

30 серпня 2023, 21:58
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда обговорив з кількома міністрами скидання в океан радіоактивної води з аварійної АЕС "Фукусіма-1" і спробував під час обіду морепродукти з однойменної префектури, розповів міністр економіки, торгівлі та промисловості Ясутосі Нісімура. Про це повідомляють "Коментарі".

Прем'єр Японії спробував рибу після зливу радіоактивної води

Фуміо Кісіда ласує рибою з Фукусіми

Кісіда пообіцяв, що влада "вживе всіх необхідних заходів для того, щоб підприємства рибної галузі не зазнали жодних збитків".

Крім того, за його словами, уряд сприятиме "зусиллям щодо збільшення споживання рибної продукції".

Нагадаємо, що Японія здійснює скидання радіоактивної води з аварійної АЕС "Фукусіма-1". Загалом влада Японії хоче злити в океан понад мільйон тонн радіоактивної води з АЕС "Фукусіма-1", яка використовується для охолодження реакторів. Скидання здійснено, незважаючи на невдоволення японських рибалок та протидію Китаю.

Нагадаємо, що атомна станція Фукусіма зазнала сильних пошкоджень 11 березня 2011 року, коли після землетрусу магнітудою 9,0 на АЕС обрушився цунамі. Через цей удар на станції відключилася електрика, а потім відмовили системи аварійного охолодження. Після чого сталося розплавлення ядерного палива у трьох із шести енергоблоків станції, накопичення там водню, що призвело до вибуху гримучої суміші в реакторах. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС 1986 року аварії такого масштабу у світовій ядерній енергетиці не відбувалося. У навколишнє середовище потрапили переважно леткі радіоактивні елементи, такі як ізотопи йоду та цезію, обсяг викиду яких становив до 20 % від викидів при Чорнобильській аварії. Із забруднених територій було евакуйовано близько 164 тисяч осіб.

Тим часом, ЗСУ йдуть вперед на Запоріжжя і вже зім'яли "лінію Суровікіна".

Кулеба розповів про людину, яка "змогла" домовитися з Путіним.

А у Зеленського оголосили список українських цілей у Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини