Головна Новини Бізнес економіка Привілеї для вакцинованих в Україні: втрати або доходи для бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Привілеї для вакцинованих в Україні: втрати або доходи для бізнесу

Експерти розповіли, що думають про нові карантинні правила в Україні і обмеження для нещеплених громадян

21 жовтня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Вакцинація і пов'язані з нею обмеження породили в Україні ряд нових бізнесів. Наприклад, вакциновані від коронавірусу українці пропонують тим, у кого відсутній паспорт вакцинації, зробити покупки в магазинах, ТРЦ і ресторанах за гроші замість них.

Привілеї для вакцинованих в Україні: втрати або доходи для бізнесу

Привілеї для вакцинованих в Україні: втрати або доходи для бізнесу - фото з відкритих джерел

Які ще види бізнесу може породити (розвинути) чергова хвиля корона-кризи? Чи правильною дорогою йде українська влада? Щоб розібратися в цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Ті бізнеси, які раніше думали, йти чи ні в онлайн, на хвилі гібридного локдауну будуть робити вибір на користь першого

Глава Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь звертає увагу, що Україна підходить до гібридного локдауну.

"Громадяни з паспортами вакцинації або з негативними ПЛР-тестами отримають куди більше прав. Зможуть купувати промтовари там, куди немає входу невакцинованим, продукти на ринках, замовляти їжу в ресторанах. Користуватися куди більшим спектром послуг, включаючи транспорт. І це не українське ноу-хау. Подібні заходи вводять багато європейських країн. У тих же Франції і Італії це вже викликало масові протести. При тому, що рівень вакцинації там куди вищий, ніж в Україні ", — зазначає Руслан Соболь.

За його словами, ситуація, що створилася, звісно, б'є по одним видам бізнесу, але розвиває інші.

"Безумовно, знову запрцює доставка. При цьому всі кур'єри будуть вакциновані, зможуть здійснювати покупки і робити доставку. Тут точно піде вибухове зростання розвитку. Черговий приплив відвідувачів і засобів отримають механізми дистанційної взаємодії. Той же Zoom, інші програми для організації відеоконференцій. Дистанційна робота також піде в зростання, — прогнозує експерт. — Ті бізнеси, які раніше думали, йти чи ні в онлайн, на хвилі гібридного локдауну будуть робити вибір на користь першого. Ну і IT-галузь, звичайно, продовжить демонструвати зростання, затребуваність, актуальність".

Не можна йти заборонним і примусовим шляхом, створюючи умови для банкрутства багатьох бізнесів, для ще більшого зубожіння громадян

Координатор міжнародних соціальних проектів, засновник міжнародного глянцю Бізнес WOMAN і міжнародного клубу BUSINESSWOMAN Club Анна Крисюк, коментуючи фактично примусову вакцинацію в Україні, зазначила, що виступає категорично проти, щоб людей ставили в умови вибору без вибору.

"Якщо держава Україна, різні міністерства і відомства вважають, що люди, які не можуть їхати в транспорті, тому що у них немає ПЛР-тестів і так далі, то вони повинні забезпечити своїм громадянам можливість проходження такого тесту (за умови, що їм заборонена вакцина з тих чи інших медичних показників). А те, що у нас відбувається — це тотальне обмеження прав і свобод людини. Краще б більше уваги приділяли реальній допомозі людям. І не тільки за допомогою вакцинації ", — зазначає Анна Крисюк.

Вона підкреслює, що людина, яка купила за 500 грн квиток, навряд чи готова буде викласти 700 грн за те, щоб робити ПЛР-тест. Вона скоріше просто не поїде нікуди.

"Це завдає удар по бізнесам в цілому і людям зокрема. Але точно не дасть користь в ракурсі імунізації і так далі, — впевнена Ганна Крисюк. — Я зовсім не проти вакцинації. Але я проти того, щоб її проводили препаратами, які не пройшли належних клінічних досліджень. І щоб це робили тотально і примусово. Якщо людина перехворіла і у неї є антитіла — навіщо їй вакцинація? А якщо є медичні протипоказання? Не можна йти заборонним і примусовим шляхом, створюючи умови для банкрутства багатьох бізнесів, для ще більшого зубожіння громадян. Якщо ставите такі умови — як мінімум забезпечте платників податків тестами".

Раніше на порталі "Коментарі" — боротьба української влади з COVID-19: законність і ефективність нових правил .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини