Головна Новини Бізнес економіка Про ймовірні відключення тепла школам та лікарням - Денис Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Про ймовірні відключення тепла школам та лікарням - Денис Шмигаль

Соціальна сфера перебуватиме в особливих умовах під час наступного опалювального сезону, обіцяє Уряд

28 жовтня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Агентство "Укрінформ" повідомило про позицію Уряду щодо газо- і теплопостачання об'єктів соціальної сфери.

Про ймовірні відключення тепла школам та лікарням - Денис Шмигаль

Денис Шмигаль на засіданні Уряду - фото прес-служби

Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України, під час засідання Уряду заявив, що лікарні та школи заборонено відключати від опалення та газу до весни 2022 р. Це означає, що також не припинятиметься подача "блакитного палива" в газопостачальні компанії, які забезпечують ці послуги соціальній сфері. Очільник Уряду стверджував, що країна має достатньо ресурсів, щоб успішно пережити світову кризу енергетичної сфери.

Опалення вже підключене до 70% житлових будинків України. Показник досягне 100% вже на початку листопада, зазначає урядовець. Ціна на газ, яке постачатиметься населенню, не змінюватиметься протягом всього опалювального сезону. Це стало можливим завдяки використанню нового інструменту – Балансуючої групи НАК "Нафтогаз Україна", у яку увійшли більшість компаній, що постачають газ населенню. Громадяни отримуватимуть газ за фіксованою ціною – 7,96 грн./м3, організації бюджетної сфери – за 13,7 грн./м3, теплокомуненерго – 7,42 грн/м3 (в межах трирічного контракту). Газопостачальні компанії у регіонах встановили для населення ще нижчі ціни. Наприклад, ТОВ " Енерджі Трейд Груп", зареєстрована у місті Київ, пропонуватиме блакитне паливо за 7,799 грн/м3. Нижча вартість також у деяких регіональних постачальників – комунальних підприємств "Луцькводоканал", "ЧеркасиГазЗбут", "УманьГазЗбут".

Видання "Коментарі" нагадує, що на деяких українських теплостанціях закінчуються запаси вугілля. Вже зупинилась Слов'янська ТЕС, замалі запаси мають ТЕС у Дніпропетровській, Харківській, Донецькій областях. Матеріал про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини