Головна Новини Бізнес економіка Програма єОселя може отримати кредитну підтримку від ЄІБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Програма єОселя може отримати кредитну підтримку від ЄІБ

Україна та ЄІБ обговорили перспективи кредитної підтримки іпотечного ринку

сьогодні, 10:43
Поділіться публікацією:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) може надати додаткову кредитну підтримку іпотечним програмам в Україні, включаючи програму єОселя. Перша віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко провела зустріч із головою Представництва ЄІБ в Україні Жаном-Еріком де Загоном та Крістіною Мікуловою, майбутньою керівницею Регіонального центру Східної Європи ЄІБ. 

Програма єОселя може отримати кредитну підтримку від ЄІБ

"Програма єОселя". Фото: pexels.com

Під час зустрічі обговорювалися можливості розширення фінансування та консультативної підтримки від ЄІБ для України. Юлія Свириденко подякувала банку за виділення Україні близько 2 мільярдів євро з початку повномасштабної війни та наголосила на важливості продовження співпраці з новим керівництвом. Однією з основних тем переговорів стало обговорення варіантів кредитної підтримки іпотечного ринку, де важливим аспектом може стати надання гарантій для банків. Це дозволило б розширити фінансування житлового сектору через програми, такі як єОселя.

Окрім цього, сторони також розглянули можливість збільшення підтримки приватного сектору, а також прямого кредитування державних підприємств без необхідності державних гарантій у рамках Другої частини Плану для Ukraine Facility. 

Зараз Україна консолідує зусилля з партнерами для відновлення енергетики, зокрема, для побудови децентралізованої системи генерації. Україна зацікавлена в розширенні кредитного портфеля банку особливо в приватному секторі, – зазначила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, в Україні продовжується програма єОселя. Особливістю програми є надання іпотечних кредитів під 7% річних, що робить її доступною для широкого кола громадян, які мріють про власне житло або прагнуть покращити свої житлові умови. Значна частина кредитів, а саме чверть з них, минулого тижня була видана на придбання квартир на первинному ринку, що свідчить про зростаючий інтерес до інвестицій у новобудови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини