Головна Новини Бізнес економіка Програма "Національний кешбек": 663 тисячі учасників вже бачать свої нарахування в Дії
commentss НОВИНИ Всі новини

Програма "Національний кешбек": 663 тисячі учасників вже бачать свої нарахування в Дії

Програма "Національний кешбек" нарахувала українцям 23,6 млн грн за три тижні

сьогодні, 10:54
Поділіться публікацією:

Понад 663 тисячі українців, які долучилися до програми "Національний кешбек", вже бачать свої нарахування у застосунку Дія. Загальна сума кешбеку, нарахованого за перші три тижні тестування, сягає 23,6 мільйона гривень.

Програма "Національний кешбек": 663 тисячі учасників вже бачать свої нарахування в Дії

Сім'я в супермаркеті. Фото: Gustavo Fring: pexels.com

Як повідомила Перший віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко, частина банків-партнерів вже передала дані про транзакції, що дозволило нарахувати кешбек за покупки з 2 по 22 вересня. 

Це хороший привід зробити нові покупки українських товарів і побачити, як швидко відобразиться кешбек. Для низки банків тестування систем ще тривають, — зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Станом на 23 вересня, до програми долучилося 1,5 мільйона громадян, які відкрили понад 1,65 мільйона карток. Близько 812 тисяч українців уже обрали картку для виплат у Дії.

Маркування та пошук товарів

Ще більше торговельних мереж почали позначати товари з кешбеком спеціальними цінниками з логотипом програми. Такі позначки вже можна побачити у багатьох магазинах. Окрім цього, на офіційному сайті програми доступний зручний пошук товарів і магазинів, що беруть участь у програмі. 

Тепер ви можете перевірити, чи є в програмі магазини, де ви робите покупки, і чи є в програмі товари, які ви плануєте придбати. Нагадую, що кешбек нараховується, якщо ви розрахувались карткою в магазині, що долучився до програми, і придбали товар, який виробник подав у програму. Закликаю усі долучені мережі інформувати своїх гостей про те, що в магазині діє "Національний кешбек", а також позначати товари з кешбеком на полицях. Це допоможе популяризації українських товарів серед громадян, — додала Юлія Свириденко.

Програма вже охоплює понад 203 тисячі товарів від 1137 українських виробників. Серед них: харчові продукти, ліки, вино, медові напої. Однак підакцизні товари, як пальне, тютюн та міцні алкогольні напої, не включені в програму.

Як долучитися до "Національного кешбеку"

  • Подати заявку через банк-учасник програми (наприклад, ПриватБанк, monobank, Ощадбанк та інші).

  • Надати дозвіл на передачу інформації про транзакції.

  • Відкрити спеціальну картку для нарахування кешбеку.

  • Обрати картку "Національний кешбек" у Дії для виплат.

Максимальна сума кешбеку — 3000 гривень на місяць, які нараховуються до 20 числа наступного місяця.

Куди можна витратити кешбек

Отримані кошти можна використати для оплати комунальних послуг, лікування, транспорту, спорту та інших послуг. Також є можливість задонатити на потреби ЗСУ або придбати військові облігації. Зняти готівку не можна, але витратити кошти необхідно до 31 січня 2025 року.

Нагадаємо, Володимир Зеленський у кінці лютого заявив, що в уряд працює над розробкою програми "Купуй українське". Її суть полягає в тому, що українці при купівлі товарів чи послуг, які вироблені в Україні отримають кешбек – повернення частини коштів. Портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group з’ясував, як на ініціативу кешбеку реагують українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини