Головна Новини Бізнес економіка Прокурора з ОГП звинуватили в тиску на бізнес і фальсифікації кримінальних справ
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурора з ОГП звинуватили в тиску на бізнес і фальсифікації кримінальних справ

Наразі в ГБР і Офіс генерального прокурора подано заяву про злочин

7 липня 2020, 11:12 comments1587
Поділіться публікацією:

Співзасновник компанії "Еко-форс", яка займається утилізація промислових відходів, Ігор Височин заявив, що на його бізнес здійснюється тиск з боку прокурора Олександра Підлісного. На думку бізнесмена, його компанію хочуть витиснути з ринку на користь конкурентів, створюючи фіктивні кримінальні провадження.

Прокурора з ОГП звинуватили в тиску на бізнес і фальсифікації кримінальних справ

"У мене вдома провели обшук зі спецназом, оголосили підозру. Прокуратура вимагала запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але суд відмовив у задоволенні клопотання. Надалі прокурор, усвідомлюючи слабкість позиції обвинувачення, навіть відмовився від апеляційної скарги. Вже минуло півтора року, а досі тягнеться це кримінальне провадження з метою перешкоджати роботі компанії", — йдеться в заяві співзасновника "Еко-форс" Ігоря Височина.

Бізнесмен пояснив, що все почалося з того, що в лютому 2019 року за заявою безробітного з села Сенча Полтавської області було зареєстровано кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального Кодексу (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем). Мішенню стала його компанія "Еко-форс" яка брала участь в тендерах "Укргазвидобування" на надання послуг з вивезення та видалення відходів буріння.

"Офіційною версією кримінального переслідування співзасновника "Еко-форс" є те, що нібито фірма неналежно виконала умови договору перед "Укргазвидобуванням" стосовно видалення твердих відходів буріння. При цьому, "Укргазвидобування" надала офіційну відповідь, що ніяких претензій до робіт, виконаним компанією "Еко-форс" у них немає і потерпілими вони себе не вважають. Та навіть якщо і були б, адже це комерційні стосунки, все має вирішуватися в судовому порядку", — пояснив адвокат Юридичної компанії "Ноосфера" Віталій Бондарчук.

Адвокат переконаний, що прокуратура намагається "зшити" кримінальну справу на домислах, що необґрунтовані доказами.

"З цього приводу також подано заяву в ГБР і Офіс генерального прокурора про вчинення працівником правоохоронного органу злочину, передбаченого ст. 366 Кримінального кодексу (службова підробка). Ця справа є яскравим прикладом, як ДБР та офіс Генерального прокурора фабрикує замовні справи", — сказав юрист.

Співзасновник "Еко-форс" вважає, що причиною цього кримінального переслідування є "замовлення" конкурентів, охочих прибрати його компанію з ринку.

"Наша компанія пропонує послуги з видалення відходів з застосуванням унікальної для України технології з застосуванням фільтрувальних басейнів. Вона дозволяє знешкоджувати й зневоднювати буровий шлам і згодом використовувати його як шар ізоляції на полігонах твердих побутових відходів, а також повторно використовувати воду для буріння. Технологія унікальна для України, що і спонукало конкурентів "Еко-форс" замовити в компанії кримінальні справи", — каже підприємець.

Підприємець вказує на те, що з боку замовника, "Укргазвидобування", до них претензій не було.

"Найсмішніше, що при цьому в "Укргазвидобуванні" офіційно заявляють, що робота була виконана і жодних претензій у них немає. Коли прокурор не зміг довести факт привласнення майна, він перекваліфікував виробництва на ст. 190 (шахрайство). Комізм цієї ситуації в тому, що шахрайство передбачає наявність потерпілого, а постраждалих у цій справі немає. Прокурор Підлісний у перервах між засіданнями мені каже, що буде "кошмарити" компанію до тих пір, поки фірма не перестане брати участь в тендерах на ринку відходів", — заявив співзасновник "Еко-форс".

23 червня Печерський суд зобов'язав Державне бюро розслідувань почати розслідувати справу про можливе службову фальсифікацію  в даному кримінальному провадженні.

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість з приводу вилучення ДБР приладів у військових частинах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини