Головна Новини Бізнес економіка Путін дозволив держкомпаніям приховувати інформацію про себе: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін дозволив держкомпаніям приховувати інформацію про себе: яка причина

У Росії держкомпаніям дозволили не відкривати інформацію про себе

27 листопада 2023, 22:47
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін дозволив понад 40 державним компаніям та компаніям з державною участю засекречувати інформацію про свою діяльність, щоб уникнути санкційних обмежень з боку західних країн. Відповідний указ опублікували на сайті президента РФ, повідомляє портал "Коментарі".

Путін дозволив держкомпаніям приховувати інформацію про себе: яка причина

Російським держкомпаніям дозволили засекречувати внутрішню інформацію. Фото з відкритих джерел

Зокрема, до списку в указі Путіна потрапили "Роснєфть" та кілька її дочірніх підприємств, а також десятки інших державних підприємств.

Компаніям дозволяється самостійно визначати склад і обсяг інформації, яку вони бажають оприлюднювати. Відповідне право компаніям надається, якщо є ризик, що відомості про них "призведуть або можуть призвести до запровадження заходів обмежувального характеру щодо російських господарських товариств та інших осіб".

До переліку "привілейованих" компаній потрапили переважно банки та підприємства нафтовидобувної, машинобудівної і науково-виробничої галузей.

У путінському указі наголошується, що відповідне рішення ухвалено, щоб "вжити невідкладні заходи у відповідь на недружні та такі, що суперечать міжнародному праву, дії США та держав, що приєдналися до них, і міжнародних організацій".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єврокомісія пропонує заборонити імпорт російських алмазів та ювелірних виробів із діамантами з початку 2024 року в рамках 12-го пакету санкцій, покликаного обмежити здатність путінського режиму фінансувати вторгнення в Україну. У новому санкційному пакеті має бути прописано, що під заборону потраплять непромислові природні та синтетичні алмази, а також ювелірні вироби із діамантами. Ця заборона має почати діяти з січня 2024-го. А з 1 березня до 1 вересня почне діяти заборона на імпорт російських алмазів при обробці в третіх країнах, у тому числі прикраси з російськими діамантами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини