Головна Новини Бізнес економіка Рада перенесла на рік обов'язкові РРО для ФОПів
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада перенесла на рік обов'язкові РРО для ФОПів

Законопроект відкладає на рік обов'язкове використання РРО в малому бізнесі

1 грудня 2020, 15:30
Поділіться публікацією:

Депутати Верховної Ради прийняли законопроект про  фіскалізацію ФОП, який передбачає відстрочку до 2022 року введення обов'язкових касових апаратів для підприємців.

Рада перенесла на рік обов'язкові РРО для ФОПів

Обов'язкове використання РРО відклали до 2022 року

Законопроект №4439-д передбачає перенесення на 2022 рік обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для ФОП другої — четвертої груп єдиного податку, якщо їх  річний дохід не перевищує встановлений для першої  групи граничний  обсяг доходу.

На підтримку документа віддали свої  голоси 320 нардепів в першому читанні.  В цілому з технічними правками за прийняття проголосували 319 при мінімальній необхідній кількості голосів 226.

Законопроект визначає максимальні обсяги доходів для першої-третьої груп платників єдиного податку в співвідношенні до мінімальної заробітної плати (перша група — 167 МЗП замість 1 млн грн, друга — 834 МЗП замість 5 млн грн, третя — 1167 МЗП замість 7 млн грн).

Крім цього, закон скасовує кешбек, тобто компенсацію  покупцям при порушеннях в розрахункових операціях. Даним законом депутати також скасували штрафи за невідповідність готівки в касі сумі, яка зазначена в денному звіті РРО, а також за відсутність попереднього програмування товарів в РРО.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські підприємці знову зібралися на мітинг біля стін Верховної Ради. ФОПи протестують проти введення обов'язкових касових апаратів і вимагають від народних депутатів прийняти закони, що враховують інтереси малого і середнього бізнесу. Підтримати дані вимоги зібралося кілька тисяч осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини