Головна Новини Бізнес економіка Рейтинг найбільших економік світу: на якому місці Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг найбільших економік світу: на якому місці Україна

Україна піднялася на 57-ме місце у рейтингу найбільших економік світу

5 липня 2024, 11:16
Поділіться публікацією:

Світовий банк оприлюднив рейтинг найбільших економік світу. Так, у 2023 році Україна показала значне зростання своєї економіки, і тепер займає 57-ме місце серед найбільших економік світу. 

Рейтинг найбільших економік світу: на якому місці Україна

Україна піднялася на 57-ме місце у рейтингу найбільших економік світу

Цей стрибок став результатом збільшення валового внутрішнього продукту (ВВП) країни на 5,3%, що в абсолютних цифрах виражається як зростання з $162 мільярдів до $178,8 мільярдів.

Позитивний рух України у рейтингу зумовлений не лише внутрішнім економічним зростанням, але й змінами в рейтинговому списку, де Куба була виключена. Так, Україна випередила Кувейт і зміцнила свої позиції, опинившись між Угорщиною з її $212,4 млрд і Ефіопією з $163,7 млрд ВВП.

На чолі рейтингу беззмінно знаходяться Сполучені Штати, чия економіка в абсолютних цифрах майже вдвічі перевищує китайську, складаючи $27,4 трильйона проти $17,8 трильйона. Зауважимо, що Німеччина цього року вийшла на третє місце, випередивши Японію з її $4,2 трильйона ВВП.

Цікавим є порівняння історичних аспектів: з середини минулого століття Японія була однією з трьох найбільших економік світу. Вона займала друге місце після США, починаючи з 1968 року, коли випередила Західну Німеччину, і зберігала цю позицію аж до 2010 року, коли її обігнав Китай.

Інші країни, які замикають топ-10 найбільших світових економік, включають Індію, Великобританію, Францію, Італію, Бразилію та Канаду. На противагу цьому, найменшою економікою у світі є Тувалу з ВВП всього у $62 мільйони.

Раніше “Коментарі” писали, що Світовий банк опублікував класифікація країн за рівнем доходу на 2024-2025 рік. В ньому Україна піднялась з групи країн з доходом нижче за середній до групи країн з доходом вище середнього. За даними Світового банку, доходи України оцінені у 5070 доларів (206 тис. гривень) на одну людину за рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

5 липня 2024, 19:43

Опечатка, наверное. Может, 157? Или -57? Особенно мне нравятся эти сказки дедушки Панаса про рост ввп. Ну откуда? Экономика просела где-то на уровень ранних 90х. Я уже молчу о том, что чудо-правительство ее активно продолжет давит дальше и грабить всех и вся. Позакрывалось куча предприятий, цены выросли на все раза в 2-3, притока инвестиций в страну нет. С отключениями света - простой и убытки. Так откуда тогда взялся этот рост ввп?

Виталий

5 липня 2024, 11:21

Не знаю даже смеяться или плакать. Украина - самая бедная страна Европы, с экономикой на уровне стран Африки где-то там поднялась. Люди выживают в Украине. Зарплаты нищенские, на пенсию - вобще невозможно прожить. Тарифы всё выше, и продукты дорожают. В общем, по сравнению с той же Германией, Украина находится ниже плинтуса по экономике.


Новини