Головна Новини Бізнес економіка Рейтинг економічних свобод: на якому місці Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг економічних свобод: на якому місці Україна

Україна впала на 3 позиції в рейтингу економічних свобод за минулий рік і тепер знаходиться між Гвінеєю та Індією.

22 лютого 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна понизила свій рейтинг економічної свободи і перемістилась з 127 місця на 130. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Economic Freedom Index 2022 від американського фонду Heritage Foundation.

Рейтинг економічних свобод: на якому місці Україна

В Україні знизились економічні свободи. Фото з відкритих джерел

Economic Freedom Index вимірює кілька важливих показників з яких складає щорічний рейтинг економічної свободи. Показники діляться на чотири великі групи до яких входить верховенство права, податкові зобов’язання, відкриті ринки, ефективність регуляторів та інші.

Згідно аналізом за 2022 рік Україна посіла втратила 3 позиції у порівняні з 2021 роком та посіла 130 місце зі 177 країн. Показник України складає 54,1 бал зі 100 можливих. Гірший результат в Європі тільки в Білорусі – 135 місце (53 бали). Росія розмістилась на 113 позиції (56,1 бала).

З позитивних змін дослідники вказали скасування мараторію на продаж с\г земель, а негативними пунктами стали: корупція, хабарництво, лояльність судової системи до тиску політиків.

На першому місці розташувався Сінгапур, який отримав 84,4 бали. Швейцарія опинилась на другому місці, а третє посіла Ірландія.

Переглянути сім країн з найвищим рівнем економічних свобод можна нижче:

Рейтинг економічних свобод: на якому місці Україна - фото 2

Раніше портал "Коментарі" публікував рейтинг найсильніших армій світу станом на 2023 згідно з дослідженнями Global Firepower, які проаналізували близько 60 параметрів для своїх результатів.

Також "Коментарі" писали про заяви індійських чиновників, які не хочуть обговорювати санкції проти Росії з міжнарожними партнерами, адже вважають, що такі дії "негативно вплинули на світ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини