Головна Новини Бізнес економіка РФ продовжує отримувати надприбутки від нафти: чому не працюють санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ продовжує отримувати надприбутки від нафти: чому не працюють санкції

Доходи Росії від продажу нафти зросли на 50%

4 липня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Дохід РФ від продажу нафти і нафтопродуктів у червні зріс майже на 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

РФ продовжує отримувати надприбутки від нафти: чому не працюють санкції

РФ продовжує отримувати рекордні доходи від нафти. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Bloomberg, виробники РФ адаптувалися до міжнародних санкцій та отримали вищі ціни на експортну сировину.

Агентство підрахувало, що в червні 2024 року доходи РФ від продажу нафти зросли до $6,7 млрд, тоді як у червні минулого року вони становили $4,5 млрд.

Повідомляється, що зростання доходів Росії відбулося через підвищення цін на нафту марки Urals, ослаблення рубля та продаж сировини вище граничної ціни у 60 доларів за барель, яку встановили західні країни. Крім того, Кремль використовує тіньовий флот танкерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що погрози з боку Білорусі несуть більше пропагандистський, ніж реальний військовий характер, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "В контексті чергових погроз з боку Білорусі нагадаю, що ця країна де-факто втягнута у війну з перших днів. Особливого військового потенціалу там немає, тому цю область РФ використовують для розміщення техніки та військових об’єктів, для обстрілів та як ще один напрямок дестабілізації ситуації на кордоні з Україною", — зазначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що бійці 92-ї штурмової бригади ЗСУ за останній тиждень з важкими боями вибили росіян з низки позицій на Харківщині. Як повідомив командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" Юрій Федоренко, ЗСУ змогли стабілізувати ситуацію, через що росіяни не здатні просуватися вглиб оперативного простору. За його словами, ЗСУ на Харківщині контратакують та вибивають окупантів з їхніх позицій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини