Головна Новини Бізнес економіка Ринок цінних паперів в Україні: чи ліквідні активи
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок цінних паперів в Україні: чи ліквідні активи

Що відбувається з ринком цінних паперів в Україні

10 серпня 2022, 10:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:
















Експерти висловили свою думку щодо ринку цінних паперів в Україні. Ця тема обговорювалася під час дискусії "Інвестиції в Україну під час війни" на порталі "Коментарі" .

Ринок цінних паперів в Україні: чи ліквідні активи

Засновник First Kiyv Investment Club Іван Компан вважає, що ринок цінних паперів в Україні є не ліквідним.

"Ліквідність завжди була проблемою українського ринку цінних паперів. Коли існував ринок акцій все було добре, поки ринок зростав, а коли починалося падіння все "висихало". Ліквідності ніякої, ви не можете нічого продати ні з яким дисконтом. Теж саме і з облігаціями. було добре з ОВДП у 18-19 роках, зараз ці щасливі роки минули, те, що відбувається на ринку ОВДП зараз і те, що їх Мінфін пропонує під 14-16% це нонсенс, на мій погляд правильні були дії НБУ, який підвищив ставки до 25% у надії, що і прибутковість ОВДП підвищиться, і банки підвищать ставки за депозитами і це трохи "зв'яже" цю гривневу ліквідність і люди щось вкладатимуть у цінні папери", — Компан.

Також Компан додав, що він не вірить у швидке відновлення українського ринку цінних паперів "не ліквідний, не цікавий ринок. Для інвесторів, які добре розуміють ризики і готові їх брати на себе, але точно не для роздрібного інвестора і це не інструмент для інвестування" для громадян на тривалий термін, до створення власних "пенсійних фондів" тощо".

Засновник наглядової ради EFI Group та співзасновник Українського інституту майбутнього Ігор Ліски вважає, що за всі роки Незалежності Україна так і не змогла побудувати власний ринок цінних паперів чи фондовий ринок, а також розповів, який ефект, на його думку, міг дати його розвиток.

"Найголовніша функція, яку я бачу зараз у всьому світі в цьому, це коли все населення країни долучається і має доступ до національних багатств, держпідприємств або акцій компаній, в які вони вірять. Це має великий психологічно-економічний ефект для країни. Якби у нас був нормальний фондовий ринок, це б ще більше пов'язувало економіку з економічними інтересами і надихало українців будувати свої компанії і впевненіше дивитися у завтрашній день. Тобто це крім чисто фінансового інструменту ще й психологія побудови правильної країни", — Ігор Ліскі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини