Головна Новини Бізнес економіка Ризик глобальної рецесії у 2023 році зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

Ризик глобальної рецесії у 2023 році зростає

Світовий банк попереджає: Світова економіка стикається з широкомасштабною стагфляцією

20 вересня 2022, 14:04
Поділіться публікацією:

Глава Світового банку Девід Малпасс заявив, що установа змінила свої прогнози щодо світової економіки і ця зміна не позитивна. Про це "Коментарям" стало відомо із повідомлення The World bank.

Ризик глобальної рецесії у 2023 році зростає

Штаб-квартира Світового банку Фото: відкриті джерела

Зазначається, що Світовий банк має погані новини для світової економіки. На рубежі 2023-2024 років не вдасться повернутися до економічного зростання, як прогнозувалося раніше. У будь-якому випадку прогнози були дуже скромними, оскільки вони коливалися близько 3%. І з останнього аналізу стало зрозуміло, що немає причин для такого помірного оптимізму.

У Світовому банку вважають, що через стійку інфляцію, яка зараз є найбільшим викликом для багатьох урядів, глобальна ситуація буде складнішою, ніж очікувалося в червні. Економісти повідомили, що зниження економічних прогнозів стосується майже всіх країн світу, за винятком експортерів природних ресурсів. Саме ці країни залишаться в плюсі через високі ціни на сировину, особливо енергоносії.

"Світове зростання різко сповільнюється і сповільниться ще далі, оскільки країни впадають у рецесію. Я стурбований тим, що ця тенденція триватиме довше з руйнівними довгостроковими наслідками для ринків, що розвиваються, і країн, що розвиваються", — сказав Девід Малпасс, глава Світового банку.

Як зазначають економісти, основною причиною уповільнення економік стане зростання процентних ставок. Зараз центральні банки підвищують їх у середньому на 2%. А це, своєю чергою, означає подорожчання кредитування нових інвестицій, а також обслуговування державного боргу.

Відмітимо, що термін "стагфляція" виник в результаті поєднання понять "стагнація" та "інфляція", який означає уповільнення основних процесів в економіці разом з підвищенням розмірів інфляції.

Раніше "Коментарі" писали про те, що пекарі Зімбабве втрачають прибутки через повномасштабне вторгнення росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини