Головна Новини Бізнес економіка РНБО вводить санкції проти 19 компаній, пов’язаних із надракористуванням
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО вводить санкції проти 19 компаній, пов’язаних із надракористуванням

Власникам компаній загрожує «максимальний комплект» економічних санкцій

19 березня 2021, 20:54
Поділіться публікацією:

19 березня стало не найкращим днем для власників 19 надрокористувальних компаній в Україні. На черговому засіданні Ради нацбезпеки та оборони було прийнято рішення впровадити санкції про цих організацій, повідомляє "Радіо Свобода".

РНБО вводить санкції проти 19 компаній, пов’язаних із надракористуванням

19 компаній, працюючих із надрами України, потрапили під санкції РНБО. Фото із відкритих джерел

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, в цих компаніях проводився початковий аудит, який виявив низку порушень. Так, зокрема, значна частина прибутку від добування корисних копалин на українській землі надходить до громадян інших країн.

Як пояснив Данілов, це першочергово суперечить Конституції України, яка передбачає належність надр українському народу.

Таким чином під об’ємний пакет санкційних заборон, в тому числі економічних, потрапили компанії "Надра Вест Груп", "Надра прайд", "Надра простір", "Гео коннект", "Гео пост", "Гео форс", "Гео вертикаль", "Гео стенс", "Гео таргет", "Глобал гео інвест", "Інфо гео тренд", "Транс сет гео", "Бест гео тек". Також обмеження розповсюджуються на організації "Бест віл компані", "Ейджин марка", "Юноліт оіл", "Епівал енерджі", "Бест гео тек" та "Профі нафт".

Крім цього Олексій Данілов запевнив, що рішення РНБО дозволить провести аудит і в інших компаніях, дозволи на функціонування яких видавалися ще із 1994 року. У разі виявлення відповідних порушень, будуть прийматися відповідні дії для повернення дозволів у користування народу української держави.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що за рекомендацією СБУ, члени РНБО оголосили про введення санкцій проти безлічі посадових осіб часів президентства Януковича і самого президента-втікача. У списку — майже 30 осіб, серед яких екс-прем'єр Микола Азаров, колишній міністр освіти Дмитро Табачник тощо.

Також на порталі вдасться дізнатися, хто увійшов до складу РНБО напередодні засідання 19 березня за рекомендацією президента Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини