Головна Новини Бізнес економіка Російські акції зазнали найбільшого просідання у світі, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські акції зазнали найбільшого просідання у світі, - ЗМІ

Аналітики прогнозують ще більше падіння для російського фондового ринку

19 грудня 2022, 14:30
Поділіться публікацією:

Місцеві інвестори не змогли врятувати російський фондовий ринок від спаду, спричиненого війною, яку Росія розв’язала проти України. Тож російський ринок акцій продемонстрував найбільше падіння з-поміж 92 країн, пише Вloomberg. 

Російські акції зазнали найбільшого просідання у світі, - ЗМІ

Фото: https://pixabay.com/


“Деномінований у доларах індекс RTS цього року впав на 35%, це найгірший показник серед 92, які відстежує Bloomberg у всьому світі в національній валюті, і третій найгірший у доларах. Індекс MOEX Russia, оцінений у рублях, різко впав на 44%, на шляху до найрізкішого річного падіння з 2008 року”, — зазначають аналітики. 


Автори видання також підкреслили: ескалація воєнних дій проти України може спричинити нові втрати.


"Російські акції відображають похмурі перспективи, оскільки західні санкції починають тиснути на національну економіку”, — цитує видання слова Пьотра Матіса, старшого валютного аналітика InTouch Capital Markets.


На його думку, перспектива  російської нафти протягом наступних кількох кварталів не віщує нічого доброго на фоні того, що Європейський Союз налаштований зменшити свою залежність від російських товарів і ухвалив граничну ціну на російське “чорне золото”. 


“ПАТ "Лукойл" і ПАТ "Газпром", найвагоміші складники індексу MOEX, цього року впали на 30% і 53% відповідно. Тим часом, найбільший кредитор, зареєстрований на біржі, ПАТ "Сбербанк Росії" впав на 54%, оскільки міжнародні санкції вплинули на все, починаючи від можливості Росії отримати доступ до іноземних резервів і закінчуючи системою банківських повідомлень SWIFT”, — зазначено в статті. 


Наступний рік навряд чи покаже кращі результати. Ситуація буде гіршою у зв’язку з глобальною рецесією, яка стримає попит на товари, а також через запровадження нових санкцій, які ще більше тиснуть на російську економіку. 


"Без свіжого притоку капіталу, обмеженого західними санкціями, російські акції, ймовірно, знову будуть нижчими в наступному році", — прогнозує Пьотр Матіс.


“Коментарі” раніше писали, що ЄС узгодив дев’ятий пакет санкцій проти Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини