Головна Новини Бізнес економіка Російський магнат купив Forbes, - The Washington Post
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський магнат купив Forbes, - The Washington Post

За угодою про покупку світового бренду Forbes стоїть російський магнат, який тісно пов'язаний з Кремлем, стверджують американські журналісти.

21 жовтня 2023, 23:12
Поділіться публікацією:

За 28-річним американським стартапером Остіном Расселом, який нещодавно оголосив про купівлю за 800 мільйонів доларів легендарного медіа-бізнесу, стоїть російський магнат Магомед Мусаєв. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявляє з посиланням на низку джерел The Washington Post.

Російський магнат купив Forbes, - The Washington Post

Магомед Мусаєв

"Я щойно купив глобальний Forbes", — розповів Мусаєв одному зі своїх колег, йдеться в одному з аудіозаписів, які мають американські журналісти.

Як стверджує The Washington Post, Мусаєв зробив свою кар'єру завдяки зв'язкам свого тестя, колишнього лідера Дагестану, якого призначив президент Росії Володимир Путін. Тесть Мусаєва донедавна обіймав посаду спеціального посланця Росії при Організації ісламського співробітництва. А сам Мусаєв раніше працював в уряді Москви, керуючи великим виставковим центром, а потім пішов на підвищення та зайнявся інноваціями. Як стверджують американські журналісти, Мусаєв через свого тестя увійшов у тісне коло впливового мільярдера, пов'язаного з Кремлем, Сулеймана Керімова, також родом із Дагестану.

У 2018 році Мусаєв набув права на видання Forbes Russia, яким, на думку The Washington Post, він не може керувати без схвалення Кремля.

Сприяння у здійсненні нинішньої угоди, пише американське видання, Мусаєву надає виходець з Індії Хемка, який прожив у Росії 25 років, працюючи з Кремлем над різними проектами, такими як бізнес-школа "Сколково" неподалік Москви, і понад чотири роки пропрацювавши в раді директорів ключової компанії російського державного збройового конгломерату "Ростех".

У заяві для The Post Рассел заперечує будь-яку участь Мусаєва або російських осіб в угоді.

"Мусаєв не має жодного відношення до угоди Forbes. Будь-яке припущення про протилежне є хибним", — заявив представник Рассела.

Проте можливе неприпустиме іноземне втручання вже привернуло увагу американської держави. Так, у листі від 9 серпня сенатор Том Коттон (республіканець від штату Арканзас) та сенатор Марко Рубіо (республіканець від Флориди) закликали міністра фінансів Джанет Л. Йеллен переглянути угоду, заявивши, що Рассел "маскується під провідного покупця", в той час як "очевидно, що Рассел є лише каналом для великих іноземних інвесторів".

Тим часом, відомий російський пропагандист вибачився.

Пішов із життя прославлений футболіст.

А Данилов оцінив можливість припинення вогню в Україні, якщо скаже своє слово Китай.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини