Головна Новини Бізнес економіка Розбагатіти на двох копійках: як українці можуть заробити на дріб'язку велику суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Розбагатіти на двох копійках: як українці можуть заробити на дріб'язку велику суму

Деякі монети можна продавати за тисячі гривень

13 квітня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

В Україні за деякі копійки готові платити від 5 гривень до декількох тисяч, а часом і десятки тисяч гривень. На ціну монет впливає їхній стан, зображення аверсу, реверсу і ребра, пише "Главком".

Розбагатіти на двох копійках: як українці можуть заробити на дріб'язку велику суму

Розбагатіти на двох копійках: як українці можуть заробити на дріб'язку велику суму - фото з відкритих джерел

Видання повідомляє, що на профільному аукціоні newauction.com.ua можна придбати 2 копійки 1993 року за 5 гривень. При цьому вони повинні бути виконані з алюмінію, і на них має бути зображений малий герб.

Розбагатіти на двох копійках: як українці можуть заробити на дріб'язку велику суму - фото 2

Повідомляється, що перші українські монети виготовляли в 1992 році на Луганському машинобудівному заводі. Крім обігових монет, зустрічалися також і колекційні, експериментальні. Вони могли бути не затверджені до випуску або мати дефект. Відмінності можна знайти у вазі, матеріалі, році випуску. Такі монети часто є цінними для колекціонерів.

Існує дві категорії таких монет — колекційні та розмінні, тираж випуску яких був обмежений. Зустрічаються також ювілейні або пам'ятні монети, вартість яких встановлюється в залежності від матеріалу, дизайну, стану, зображення аверсу, реверсу і ребра.

Видання пише, що ціна 2 копійок, які датовані 1992 роком становить близько 17 000 гривень, 1 гривня того ж року може коштувати до 4 000 гривень. Серед цінних монет також: 5 копійок 1994 (ціна до 3 500 гривень), 1 копійка 1996 (ціна в межах від 300 до 1 000 гривень), 25 копійок 2003 року (до 800 гривень), 25 копійок 1995 (до 600 гривень), 2 копійки 2003 року (до 300 гривень).

Раніше портал "Коментарі" писав, що серед старих монет, які були в ужитку в СРСР, зустрічаються рідкісні екземпляри. Їх українці можуть продавати на спеціальних електронних аукціонах. При цьому ціна однієї з таких монет може варіюватися в межах 300 тисяч гривень. Про це свідчать дані профільного аукціону Monitex.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини