Головна Новини Бізнес економіка Розраховуємо отримати 15 млрд. доларів, - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Розраховуємо отримати 15 млрд. доларів, - Шмигаль

Нова довгострокова програма МВФ

8 березня 2023, 12:13
Поділіться публікацією:

Загальний розмір фінансування нової довгострокової програми МВФ для України становитиме понад 15 млрд доларів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на слова голови Уряду України Дениса Шмигаля. Очікується, що перемовини з цього питання триватимуть сьогодні в Варшаві.

Розраховуємо отримати 15 млрд. доларів, - Шмигаль

Денис Шмигаль розраховує отримати для України 15 млрд доларів

"Започаткування нової довгострокової програми з МВФ обговорив під час онлайн-розмови з директором Європейського департаменту Фонду Альфредом Каммером", — повідомив напередодні Денис Шмигаль. — "Завтра у Варшаві стартує переговорна місія щодо програми розширеного фінансування. Докладаємо всіх зусиль, аби оперативно узгодити всі параметри та швидко досягти угоди. Розраховуємо, що загальний розмір фінансування становитиме понад 15 млрд доларів".

На думку прем'єра, "нова довгострокова програма за підтримки МВФ стане важливим меседжем для інвесторів і донорів, які готові вкладати в Україну".

"Також сприятиме створенню міцного підґрунтя для швидкого відновлення країни та консолідації зусиль для вступу України до Європейського Союзу", — вважає Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що Україна зробила ще один крок у цифровізації будівельної галузі - розробники запустили на порталі Дія кабінет Моє будівництво.

"Там зможете знайти всі документи, де ви вказані замовником будівництва",- розповів посадовець. — "Також побачите документи незалежно від способу подання — через портал Дія чи ЦНАП. Скористатися послугою можуть як фізичні, так і юридичні особи. Важливо, щоб ваші документи були датовані не раніше липня 2020 року. Більшість доступних документів у кабінеті створені після цієї дати. Саме тоді ми запустили Єдину державну електронну систему у сфері будівництва. Це було початком цифровізації сфери".

Окрім цього, в Дії тепер можна згенерувати ковід-сертифікат, навіть якщо щепився за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини