Головна Новини Бізнес економіка Samsung продовжує працювати в Росії за "сірими схемами" – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Samsung продовжує працювати в Росії за "сірими схемами" – ЗМІ

Як стверджують автори матеріалу, компанія Samsung шукає новий персонал в Росії та завозить товар через країни Митного союзу

25 липня 2022, 12:44
Поділіться публікацією:

Незважаючи на санкції у Росії продовжують продавати техніку відомого бренду "Samsung" у магазинах за "сірими схемами". Пікантність ситуації додає те, що ще раніше компанія публічно зробила заяву про припинення поставок до країни-агресора. Як інформує видання "Коментарі", про це пише "УНІАН".

Samsung продовжує працювати в Росії за "сірими схемами" – ЗМІ

Магазин Samsung. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що до повномасштабної війни компанія "Samsung" буда досить потужно представлена на російському ринку. Чого лише варті показники, що 30% від всіх мобільних телефонів, які продавалися в Росії були саме бренду "Samsung". І, незважаючи на полум’яні заяви компанії про припинення постачання електроніки (в т.ч. чіпів та телефонів) до РФ, заробіток в Росії продовжується.

Журналісти-розслідувачі знайшли інформацію CNews, згідно якої виявилося, що з кінця червня "Samsung" у Росії шукає 19 нових менеджерів та 12 розробників у дослідний центрі "Samsung". Ця інформація є в публічному доступі на сайті вакансій HeadHunter. Найбільше нових вакансій представлено в Москві. В основному шукають керівника відділу побутової електроніки, регіонального менеджера, менеджера по роботі з ключовими клієнтами тощо.

Автори матеріалу задаються логічним запитанням, що, якби компанія дійсно вийшла з російського ринку, як про це було оголошено публічно, то навряд чи б в "Samsung" шукали нових продавців в Росії, 

"Samsung", що "героїчно йшов" з російського ринку, не просто продовжує там працювати, а створює шляхи сірого імпорту в Росію для прямого обходу санкцій!", – йдеться в матеріалі.

Журналісти вважають, що "Samsung" в столиці Росії набирає фахівців для "паралельного імпорту",  який таким не є, оскільки насправді вони закуповують у себе самих – через представництва Samsung із країн Митного союзу (Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан). Нові ж співробітники займатимуться контролем викладення товарів на прилавках, розповсюдженням по мережі, рекламними матеріалами тощо.

На підтвердження цієї версії автори матеріалу зазначають, що смартфони мають маркування ЄАС (Eurasian Conformity), які засвідчують Євразійську відповідність на ринку держав-членів Митного союзу. Всі смартфони однотипові та призначені для роботи в країнах Митного союзу (включаючи Росію).

Як йдеться в публікації, офіційно головний офіс Samsung у Кореї наче проти цього, але "не помічає", що його офіційні дилери в Росії продають контрафактну техніку. На товарах є маркування російською мовою, а локалізувати техніку у Росії не треба – вона працює.

Крім того, йдеться в матеріалі, компанія Samsung має завод з виробництва телевізорів у російській Калузі. У червні він частково повернувся до роботи, а офіційний сайт Samsung в Росії нічого про заборону постачання товарів у Росію не пише, зате хвалиться благодійністю і пропонує огляди нових моделей техніки.

При цьому автори публікації зазначають, що людина, яка працювала з компанією Samsung, на правах анонімності повідомила їм, що стратегічні рішення (у тому числі про продаж) в інших країнах завжди офіційно узгоджуються з центральним офісом у Південній Кореї. Тож самі по собі представництва Samsung у Росії, Білорусії, Вірменії, Казахстані, Киргизії не змогли б без відома керівництва в Кореї налагодити схему "сірого імпорту". Тому цей крок, за словами джерела видання, узгоджений у Сеулі у центральному офісі Samsung.

У зв’язку з цим автори матеріалу закликали українців бойкотувати техніку Samsung, доки компанія не припинить продажу своїх товарів в Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змінила війна: скільки парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ (ФОТО).

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому визволення Херсонщини виб'є один із базових козирів РФ – коли розпочнеться активна фаза.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини