Головна Новини Бізнес економіка Санкції не діють? «Дірка» у бюджеті РФ виросла в 14 разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції не діють? «Дірка» у бюджеті РФ виросла в 14 разів

Дефіцит російського бюджету в січні становив 1,8 трильйона рублів, що у 14 разів більше, ніж роком раніше.

7 лютого 2023, 11:18
Поділіться публікацією:

Федеральний бюджет країни-агресора у перший місяць нового року виконали з дефіцитом 1,776 трильйона рублів, що у 14 разів перевищує показники у січні 2022 року. Про це пише "Мелуза", посилаючись на російський "Інтерфакс", інформують "Коментарі".

Санкції не діють? «Дірка» у бюджеті РФ виросла в 14 разів

Фото: pixabay.com


Повідомляється, що у січні 2022-го, до вторгнення в Україну, бюджет виконали з профіцитом 125 мільярдів рублів.


"Дірка" бюджету в січні 2023-го стала рекордною для цього місяця. Дефіцит склав 60% від планів на 2023 рік, адже головний кошторис країни-окупанта передбачає дефіцит у розмірі 2,93 трильйона рублів у 2023 році.


За даними Мінфіну РФ, доходи у річному вираженні скоротилися на 35%, до 1,36 трильйона рублів, а витрати збільшилися на 59%, до 3,12 трильйона рублів.


Нафтогазові доходи впали на 46%, що насамперед пов'язано зі зниженням цін на нафту Urals та скороченням експорту газу, зазначають у відомстві. Нафтогазові доходи скоротилися на 28%, в основному за рахунок зменшення надходжень від ПДВ та податку на прибуток.


Також відомо, що Міністерство фінансів Росії вперше продало з Фонду національного добробуту 3633 кілограми золота у знеособленій формі, щоб покрити дефіцит бюджету. З цією ж метою Мінфін продав 2,3 мільярди юанів. Дохід від угод із золотом та юанем становив 38,5 мільярда рублів.


Ми раніше писали, що неефективність західних санкцій проти Ірану та РФ, ймовірно, сприяла тому, що Кремль зміг придбати компоненти для ударних безпілотників у США. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) звертають увагу, що Росія та Іран просувають плани щодо будівництва іранського заводу з виробництва безпілотних літальних апаратів на території Росії. Раніше Іран відкрив завод із виробництва дронів у Таджикистані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валерий

7 лютого 2023, 20:29

У вас ошибка. «Дыра» в бюджете РФ не выросла в 14 раз. Поскольку в январе 2022 года был не дефицит, а профицит бюджета РФ.


Новини