Головна Новини Бізнес економіка Санкції завдали нищівного удару по російських алмазах: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції завдали нищівного удару по російських алмазах: подробиці

Прибуток від продажу російських алмазів у зв'язку із західними санкціями впав майже на 50%

28 березня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Російська компанія "Алроса", яка контролює 95% видобутку алмазів у Росії та понад 25% — в усьому світі, після включення до блокуючого списку санкцій ЄС втратила майже 30% виручки.

Санкції завдали нищівного удару по російських алмазах: подробиці

Через санкції РФ втрачає доходи від продажу алмазів. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання Reuters, після потрапляння під західні санкції показники "Алроса" за друге півріччя минулого року виглядали жахливо. Зокрема, виручка компанії впала на 29% (у порівнянні з першим півріччям 2023 року), операційний прибуток – на 55%, а чистий прибуток – на 47%.

Видання пише, що записи алмазів на складах компанії зросли на 61%.

Зазначається, що через санкції у 2023 році "Алроса" припиняла продажі алмазів. Після цього з компанії звільнили директора Сергія Іванова, який є сином колишнього міністра оборони РФ та спеціального представника Володимира Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники сповільнили наступальні операції в районі окупованого міста Авдіївка Донецької області, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, сповільнення темпів наступу росіян не означає, що вони зупинили спроби штурмів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Москві різко збільшилася кількість справ про порушення правил в'їзду в Росію іноземцями (стаття 18.8 КоАП) після теракту в "Крокус сіті холі". Після нападу на "Крокус" у містах РФ посилилися облави на мігрантів. У Москві поліція організувала рейди по гуртожитках. Також силовики нагрянули на склад Wildberries у підмосковній Електросталі, де було затримано щонайменше сорок осіб. При цьому особлива увага приділяється уродженцям Таджикистану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини