Головна Новини Бізнес економіка САП закрила справу «Роттердам+» - журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

САП закрила справу «Роттердам+» - журналіст

У САП прийшли до висновку, що формула нікому не принесла шкоди

28 серпня 2020, 17:54 comments1049
Поділіться публікацією:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закрила справу "Роттердам+" після експертизи про відсутність шкоди. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов.

САП закрила справу «Роттердам+» - журналіст

Журналіст повідомив, що сьогодні процесуальний керівник справи, прокурор САП Віталій Пономаренко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань постанову про закриття справи.

Згідно з даними журналіста, в ході комісійної експертизи Служба безпеки України (СБУ) не змогла визначити суму збитку. У відомстві заявили, що ціни змінювалися на тлі різниці в тарифах.

Про те, що справу "Роттердам+" закрили, також повідомив екснардеп, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко. Він зазначив, що прокурор САП не повідомив Національне антикорупційне бюро (НАБУ), тому НАБУ має намір подати скарги на закриття кримінального провадження у САП і Офіс генпрокурора.

Лещенко назвав дії прокурора маніпуляцією, і експертиза не підтвердила, що збитків не було.

Відзначимо, розслідування справи "Роттердам+" тривало з березня 2017 року. У ньому були задіяні 15 детективів і 7 прокурорів.

Формула "Роттердам+" використовувалася при розрахунку вартості вугілля при встановленні прогнозної оптової ціни електроенергії для промисловості з 2016 до 2019 року. Її дію скасували влітку 2019 року разом із введенням ринку електроенергії.

Нагадаємо, в Києві 30 червня почалася безстрокова акція протесту шахтарів і профспілкових працівників. Хоча про невдоволення гірники заявляли ще навесні, збираючись вийти на мітинги після карантину. Експерти розповіли виданню "Коментарі", скільки в "шахтарських бунтах" економіки, скільки — політики, і що робити, щоб вирішити проблему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини