Головна Новини Бізнес економіка СБУ арештувала майно "підсанкційного олігарха" Новинського
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ арештувала майно "підсанкційного олігарха" Новинського

Він відомий, як фінансист Московського патріархату в Україні

13 квітня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

СБУ арештувала майно "підсанкційного олігарха Новинського" на понад 3,5 млрд грн.  Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ. Спецслужба підозрює його, як сказано в інформації СБУ, в "пособництві країні-агресору".

СБУ арештувала майно "підсанкційного олігарха" Новинського

СБУ арештувала майно Новинського

За матеріалами Служби безпеки, до списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива. Загальна сума арештованого майна становить більше ніж 3,5 млрд грн.

"Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об’єкти на декілька афілійованих комерційних структур, — кажуть в СБУ. — Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів".

Наразі, за матеріалами СБУ, Мін’юстом вже скасовано незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха. У кримінальному провадженні за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), співробітники Служби безпеки провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів.

Під час обшуків виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. 

Тим часом, стали відомі нові докази про вбивство українського полоненого.

Україна незадоволена поглядом США на контрнаступ.

А у британській розвідці розповіли, що насправді стоїть за відмовою Кремля масового святкування 9 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини